La festa major del Vendrell 2020 tampoc tindrà bestiari de foc

Una imatge de l’estrena de la rèplica infantil del Drac El Cabrot del Vendrell.
Ricard Vinyals
22/06/2020 - 10:11h

La Comissió de Foc s’afegeix a la renúncia dels grups de cultura popular que ja havien anunciat l’absència pel coronavirus

La Comissió de Foc del Vendrell, organisme encarregat de l’organització i realització de la Cercavila de Foc de la Festa Major de Santa Anna del municipi, així com altres actes de caràcter festiu i folklòric de la vila, formada per tots els balls i bestiari de foc -el Caramot, les Puces del Caramot, la Víbria, el Drac de Foc el Tallot, la Mulassa Feixuga, el Ball de Diables i el Ball de Diablons, el Borinot de Foc, el Drac, el Drac el Cabrot i Cabrot petit i el Bou de Foc del Vendrell- també ha anunciat la seva absència a la festa major d’aquest any.

PUBLICITAT

En el comunicat que explica el seu posicionament, la Comissió de Foc del Vendrell recorda que des de l’Ajuntament del Vendrell se li va fer “una sèrie de propostes per realitzar els actes de Festa Major de manera adaptada i excepcional, amb la intenció d’evitar la propagació de contagis de la COVID-19”.

La Comissió de Foc remarca que les va recollir i que les va debatre en assemblea dijous passat. En aquest sentit, l’organisme remarca que algunes de les entitats que conformen la Comissió van manifestar “la impossibilitat de realitzar els actes proposats, per les característiques especials que conformen cada colla i les seves casuístiques, que feien pràcticament impossible l’adaptació i la participació d’aquests en els actes proposats”.

“La Comissió de Foc entén la festa major com un tot, com una festa conjunta del poble i per al poble, tenint en compte tots els elements festius, entitats, grups i protagonistes que fan que la festa major de Santa Anna sigui la que és”, continua en l’esmentat comunicat.

“Davant l’evident impossibilitat de celebrar de manera normal i segura els actes de festa major, malgrat la tristesa que això ens genera, finalment les entitats de foc hem decidit que tampoc participarem en els actes proposats de la festa major de Santa Anna 2020, per la impossibilitat de poder participar en aquests per part de totes les entitats, tant les de foc com les de la Cercavila de matí, que també han anunciat que no hi participaran”.

“La festa major és patrimoni de la vila i en el moment que alguna entitat o col·lectiu no pot participar-hi, deixa de tenir sentit”, diu.

PUBLICITAT

Com ja va fer la setmana passada la Comissió de Cercavila del Vendrell, la Comissió de Foc també emplaça a l’Ajuntament del Vendrell que “destini el pressupost pensat per a aquests actes a ajudar a aquells que realment ho necessiten, a tot el teixit social del nostre municipi.”

Suport als Administradors dimitits

Finalment, la Comissió de Foc del Vendrell vol fer arribar “un missatge de suport i escalf als Administradors de Santa Anna 2020 (dimitits del càrrec dijous passat a la nit)”. “Sabem que els ha tocat viure una situació complicada, i volem posar en valor tot l’esforç i dedicació que han posat aquestes setmanes, buscant alternatives i treballant per intentar portar aquesta festa major de la millor manera possible. Els adrecem una abraçada molt forta i els agraïm tota la feina feta”, conclou la Comissió de Foc del Vendrell en el seu comunicat.

També et pot interessar

Comentaris