Dimiteixen els administradors de la festa major del Vendrell del 2020

Els ja ex-Administradors de la Festa Major de Santa Anna 2020, amb mascaretes, aquest dijous al vespre a l’Ajuntament. (Foto: Administradors)
18/06/2020 - 23:23h

Asseguren que s’han sentit sols en l’organització d’una festa marcada per les condicions de la pandèmia del coronavirus

Els sis Administradors de la festa major de Santa Anna del Vendrell per a aquest 2020 -Anna Alcalá, Anna Marcé, Xavier Ollonarte, Pep Planas, Mireia Querol i Dani Utge- han dimitit del seu càrrec aquest dijous a la nit.

Ho fan, diuen, perquè senten que els han deixat sols en l’organització d’una festa certament atípica per les conseqüències de la pandèmia del coronavirus de la Covid-19 i que aquest mateix dijous, hores abans, havia trascendit que no hi hauria cercaviles folklòriques per la impossibilitat de la Comissió de Cercavila del Vendrell de garantir les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries en el procés de desescalada del coronavirus.

En un comunicat redactat aquesta mateixa nit, els sis administradors recorden d’entrada que el passat 28 de juliol del 2019 van ser proposats per a tirar endavant la Festa Major del Vendrell 2020, com a Administradors de Santa Anna, i que “han estat uns mesos de treball incansable i dedicació plena per organitzar aquesta festa major, adaptant-nos a totes les situacions i problemes que han anat sorgint”.

“Al mes de desembre teníem la nostra festa major muntada, la que tots imaginàvem quan pensàvem en una festa major”, diuen els administradors de la festa vendrellenca de finals de juliol, i que al mes d’abril -per tant, ja durant l’estat d’alarma per la Covid-19- “vam pensar en com adaptar-ho tot en cas que el confinament perdurés i, finalment, amb l’anunci de la nova normalitat, vam organitzar una nova festa major adaptada a la situació intentant tenir en compte les necessitats i requeriments de totes les parts implicades i que aconseguís un equilibri entre poder gaudir-la garantint la seguretat dels vendrellencs i vendrellenques i adaptant-nos a la nova situació econòmica”.

Arribat a aquest punt, els Administradors de la Festa Major de Santa Anna 2020 diuen haver “aconseguit una proposta de festa major, en un format excepcional, que creiem que mantenia l’essència del que representen aquests dies: un pregó, castell de focs, cultura popular, foc, actes per a infants, i música per a totes les edats”.

“Però la feina i il·lusió de 6 persones voluntàries no és suficient per a tirar una festa major endavant, de fet mai ho ha estat, però ara encara menys”, continuen explicant al comunicat en què anuncien la dimissió.

“Davant la poca col·laboració per a buscar solucions per part d’algunes entitats i dels cossos de seguretat i protecció civil del nostre municipi i la falta de presa de decisions per part dels responsables polítics de l’Ajuntament del Vendrell, hem decidit que no seguirem intentant tirar endavant la Festa Major 2020”, raonen tot seguit.

En el seu escrit de comiat, els administradors de la festa major vendrellenca d’aquest any agraeixen “a totes aquelles persones, patrocinadors, col·laboradors i entitats que ens han estat animant i ajudant i que han cregut que una festa major excepcional i única era possible”. També tenen un record per a “totes les famílies vendrellenques que s’han vist afectades per aquesta pandèmia que ens ha tocat viure”.

El comunicat fet públic aquest dijous a la nit conclou amb una “última reflexió en moments tan durs com els que estem vivint”, en el sentit que els ja exadministradors de la festa major del Vendrell asseguren: “Creiem que era el moment d’unir forces deixant enrere tota mena de diferències, per intentar tirar endavant un sentiment que ens uneix a tots i totes, la festa major de la nostra vila. Visca la Festa Major, Visca Santa Anna i Visca el Vendrell (i molta sort a totes les generacions futures).”

També et pot interessar

Comentaris