La festa major del Vendrell 2020, sense grups de cultura popular

Els Gegants del Vendrell. (Foto: Fèlix Miró)
18/06/2020 - 18:34h

La Comissió de Cercavila decideix suprimir les actuacions perquè no pot garantir les mesures sanitàries pel coronavirus

La Comissió de Cercavila del Vendrell ha anunciat aquest dijous, a través de les xarxes socials, que la festa major de Santa Anna del 2020 no comptarà amb la participació de grups de la cultura popular vendrellenca.

La decisió motivada per la impossibilitat de garantir una seguretat sanitària plena a causa del coronavirus de la Covid-19 i que la Comissió de Cercavila qualifica de “trista però responsable” ha estat aprovada per unanimitat de l’entitat que des de l’any 2008 agrupa i gestiona el funcionament de les cercaviles folkòriques en què participen els balls, imatgeria, la colla castellera dels Nens del Vendrell i la Banda de Música de la Vila del Vendrell.

La Comissió de Cercavila entén que només que hi hagi un sol grup folklòric que no pugui realitzar les actuacions amb totes les garanties de seguretat ja és suficient per prendre l’acord de manera conjunta.

Així les coses, en un comunicat fet públic per la mateixa Comissió de Cercavila del Vendrell, s’afirma que li és impossible garantir el compliment de les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries per combatre el coronavirus i, sobretot, tenint en compte que a la cercavila de la festa major vendrellenc hi participen activament molts menors d’edat i també gent adulta, algunes persones de les quals formen part del col·lectiu vulnerable per la Covid-19.

A més, tampoc veu viable l’ús de mascareta i el respecte de les distàncies de seguretat per part de tots els integrants d’un dels actes més tradicionals de la festa.

Ajut als Serveis Socials
Al seu comunicat, l’entitat que es fa responsable de la cercavila festamajorenca del Vendrell, aquest any absent, demana a l’Ajuntament que destini el 50% de la seva subvenció anual a Serveis Socials per tal que ajudin a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, i que se’ls informi de la seva destinació.

La Comissió de Cercavila del Vendrell conclou que en properes dates anunciarà els “actes simbòlics” de festa major en què està treballant que sí que es faran i, finalment, agraeix i anima públicament a continuar la feina que fa el sextet administrador de la festa major de Santa Anna 2020.

També et pot interessar

Comentaris