La festa major de Torrelles s’allargarà durant tot l’estiu

18/06/2020 - 19:00h

L’Ajuntament de Torrelles de Foix reprèn el calendari oficial de plens municipals

Aquest dimarts es va celebrar un ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Torrelles de Foix. Va ser la primera sessió celebrada després del decret d’estat d’alarma i l’inici de la crisi sanitària, i es va desenvolupar a porta tancada i amb les regidores i regidors mantenint una distància interpersonal a la sala de plens per raons de seguretat sanitària. 

En la primera part es van resoldre diverses qüestions de tràmit. També es van aprovar d’altres assumptes econòmics i financers, com un informe d’estabilitat pressupostària per al període 2021-23, així com una modificació de crèdit per realitzar una transferència de partides o la liquidació del pressupost de l’exercici 2019, que presenta un superàvit de més de 215 mil euros, uns drets pendents de cobrament de 4 milions d’euros i un deute municipal que se situa en 4,5 milions d’euros.

Mocions

El grup de govern de Junts per Torrelles de Foix també va presentar i aprovar una bateria de mocions en relació a la petició d’una estació-baixador d’alta velocitat al Penedès. També per demanar el tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès-Garraf-Cunit, en defensa del sector viticultor de la comarca i per un preu just del raïm; sobre el procés de reobertura escolar, entre d’altres.

A la part final del ple, el govern va donar detalls d’alguns assumptes d’actualitat. Entre les qüestions plantejades es va explicar que el Casal d’Estiu podria no dur-se a terme si en els propers dies no s’assoleix el mínim d’inscripcions. També es va avançar que la Festa Major es tirarà endavant, amb una programació adaptada i distribuïnt alguns actes al llarg de l’estiu. Es va recordar que la propera setmana Torrelles de Foix tornarà a portar la flama del Canigó, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i que acollirà l’acte de lliurament a la resta de municipis de la comarca.
L’alcalde Sergi Vallès també va fer un repàs a diverses de les iniciatives, serveis i accions impulsades durant la crisi de la COVID-19, i també va subratllar l’esforç econòmic al què haurà de fer front l’Ajuntament per la minva d’ingressos.

També et pot interessar

Comentaris