Olesa de Bonesvalls suspèn la seva festa major per la Covid-19

Els gegants d’Olesa enguany només es podran veure a través d’una exposició
18/06/2020 - 13:00h

Sant Pere de Riudebitlles i Font-rubí busquen alternatives per poder tirar endavant les seves festes majors

La segona setmana de juliol Olesa de Bonesvalls no celebrarà la festa major, i es converteix així en la primera de la comarca que cau del calendari oficial. Així ho ha confirmat al 3d8 la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Roser Martínez, que ha explicat que la suspensió s’ha fet per precaució, i que només si les condicions sanitàries ho permeten, es farà algun petit acte (un esdeveniment infantil o una exposició dels gegants) que s’està acabant de perfilar. “Som un poble petit i no tenim capacitat per controlar un esdeveniment en què ve gent de tota la comarca”. El poble s’engalanarà igualment, però l’Ajuntament, la comissió de festes i les associacions culturals van prendre aquesta decisió.

Per la seva banda, els administradors de la festa major de Sant Pere de Riudebitlles van convocar les entitats locals per informar de la reformulació de la festa que, malgrat tot, es vol tirar endavant. Es volen mantenir els actes, adaptant-los a la situació provocada pel Covid-19. Com a novetat, aquest any el pregó i les havaneres passaran al dijous, en lloc del divendres, com es feia sempre. Hi haurà dos espais oberts, amb control d’aforament, per a la realització dels actes que tenen programats. Una festa major per al poble i les seves famílies, evitant aglomeracions i situacions que puguin ser un risc per a la salut.

Finalment, pel que fa a Font-rubí, volen celebrar una festa major atípica, diferent i pensada per a la gent del poble, tot i que de moment no té una programació tancada.

També et pot interessar

Comentaris