Prudència a l’hora d’obrir les piscines comunitàries

Judit Benages
13/06/2020 - 09:00h

Poden fer-ho a la fase 2, però amb mesures de seguretat estrictes que fan que moltes comunitats es plantegin, de moment, esperar una mica

La crisi sanitària farà que moltes comunitats de veïns no obrin aquest estiu les seves piscines, ja que no podran complir amb les condicions de reobertura, com ara la limitació d’aforament o la desinfecció i neteja constant de les zones.

La majoria de comunitat de veïns, doncs, tenen complicat garantir aquests dos factors, ja que no tenen ningú que pugui controlar-ho, i l’opció de contractar personal de vigilància fa que les despeses mensuals siguin inassumibles per a gairebé totes les comunitats.

Des de Finques Anoia Penedès, Eva Díaz explica que el principal problema és que “no hi ha una normativa específica per a les piscines comunitàries i, per tant, es fa difícil de gestionar”. “La feina dels administradors de finques és informar, ja que la responsabilitat recau en els propietaris a través de diferents acords”, diu. Díaz explica que hi ha aplicacions per a mòbils que permeten ordenar amb cita prèvia les visites a les piscines per no superar l’aforament, però reconeix que és complicat que es faci un control estricte ja sigui de l’aforament com de les mesures de distanciament i higiene.

PUBLICITAT

En un sentit similar s’expressa Xavi Florentín, de Serra Grup Immobiliari, que apunta que ells transmeten un missatge de prudència fins, com a mínim, després de l’estat d’alarma. El problema, repeteix, és de control “i de falta d’informació concreta”.

Des de Serra Grup Immobiliari se’ls explica als propietaris que la responsabilitat, si passés alguna cosa, recau en ells i, per tant, l’obertura de les piscines s’ha de fer amb intenció de complir la normativa. En general, apunta que la gent és prudent i prefereix esperar unes setmanes per si es relaxen, encara que sigui una mica, les mesures d’obertura.

També et pot interessar

Comentaris