Les condicions per obrir els locals nocturns a la fase 3 en limiten el negoci

Una imatge del popular carrer Monturiol de Calafell, que aglotina bona part de l’oci nocturn a la població i resta del Baix Penedès.
Ricard Vinyals
12/06/2020 - 12:00h

Representants del sector al Baix Penedès diuen que s’esperaran a reobrir les discoteques, encara no aptes per al ball

La comarca del Baix Penedès –llevat, com és habitual, del cas de Cunit, que pertany a una altra regió sanitària–, va entrar dilluns a la fase 3 del pla de desescalada pel coronavirus, la qual cosa vol dir que ja és a les portes de l’anomenada nova normalitat post-Covid-19.

Una de les conseqüències més remarcables d’aquesta fase 3 és que s’ha ampliat la mobilitat ciutadana cap a les Terres de l’Ebre, no només per a la regió sanitària del Camp de Tarragona, i que ja poden reobrir els locals nocturns i les discoteques.

Oci majoritàriament tancat
Tanmateix, que la llei permeti reobrir als locals d’oci nocturn no vol dir ni de bon tros que ja ho facin des d’aquest mateix divendres, coincidint amb el primer cap de setmana de lleure després de decretar-se l’estat d’alarma ara fa 3 mesos.

Una de les limitacions que fa replantejar el sector la reobertura i que no sembla gens menor és la prohibició d’ocupar la pista de ball d’una discoteca. “És com si anessis a un restaurant i no poguessin donar-te menjar”, diu de manera il·lustrativa Kildo Casals, representant d’un total de 18 locals d’oci nocturn de la zona de la platja de Calafell.

A més, en cas d’obrir, els establiments encara no poden superar un 30% de l’aforament. “Si només podem fer negoci un o dos dies a la setmana i ens fan posar cadires a la pista de ball, no ens podem plantejar obrir si no podem ocupar, com a mínim, un 50% de l’espai”, afegeix Casals.

PUBLICITAT

Així les coses, Kildo Casals comenta que aquest cap de setmana encara no funcionaran les quatre discoteques del municipi de Calafell i que tot just, com a molt, reobriran la meitat de la mitja dotzena de bars musicals o cocteleries de la zona del carrer Monturiol.

També et pot interessar

Comentaris