Les piscines, en dubte

12/06/2020 - 06:00h

La majoria de municipis preveuen reobrir les piscines per Sant Joan amb restriccions, però altres ja han anunciat que enguany estaran tancades

És temps d’estiu i, per tant, tothom pensa, poc o molt, a refrescar-se. Els ajuntaments fa setmanes que es pregunten quines mesures hauran d’aplicar per poder obrir les piscines municipals aquest estiu, motiu pel qual estan atents a les normatives que va publicant l’Estat i el Departament de Salut de la Generalitat arran de la pandèmia de la Covid-19.

El que sembla que ara per ara és clar és que, en cas que les piscines obrin, caldrà limitar-hi l’aforament, vetllar que es mantingui la distància de seguretat i potenciar la desinfecció dels espais per evitar al màxim un possible contagi, a banda de prohibir la utilització d’espais comuns, com ara dutxes i vestidors.

La gran majoria de municipis de l’Alt i Baix Penedès amb piscines contemplen obrir les portes d’aquests equipaments recreatius pels volts de Sant Joan, tot i que encara estan acabant de detallar els protocols, ja que, tal com asseguren des dels ajuntaments, aquests són canviants i s’han d’actualitzar, de manera que plantegen molts dubtes a pocs dies de l’inici oficial de la temporada d’estiu.

A Vilafranca, per exemple, la piscina descoberta habitualment s’obria just abans de Sant Joan. S’està treballant per poder-les posar en funcionament durant aquest mes de juny, però encara no se’n saben més detalls. A Sant Sadurní tampoc tenen clar quin dia podran obrir, però van un pas més enllà i expliquen que el Servei d’Esports habilitarà un sistema informàtic de cita prèvia per regular l’accés a la piscina i als equipaments quan s’autoritzi la reobertura de la instal·lació.

A Santa Margarida i els Monjos obriran cap a finals de mes de juny i a Gelida tenen previst obrir la piscina el 26 de juny, però, com tots els municipis, destaquen que ho faran sempre supeditats a les fases de desescalada que hi hagi en aquell moment. També té previst obrir per Sant Joan la piscina de Vilobí, on s’han fet unes obres de millora que s’han hagut d’aturar per la pandèmia. Per tant, doncs, podran reobrir quan s’acabin els treballs.

Sant Llorenç d’Hortons i Sant Cugat Sesgarrigues també tenen intenció d’obrir les piscines, i destaquen el gran control d’aforament que hauran de fer tots els ajuntaments. Des de Sant Cugat s’apunta que la intenció és obrir del 27 de juny al 30 d’agost amb tres franges horàries (i amb cita prèvia) per poder donar accés a tothom.

També pels voltants de Sant Joan tenen previst obrir les piscines de Sant Pere de Riudebitlles i Olesa de Bonesvalls (aquesta última població ho farà el 27 de juny). Hi ha municipis, malgrat tot, com ara Torrelles, que encara no saben si podran obrir o no. Finalment, des de la Granada expliquen que tenen intenció d’obrir la piscina només per als veïns del municipi, però que encara no saben quan ni com.

Menys optimisme al Baix Penedès
Al Baix Penedès ja hi ha municipis que han anunciat que no obriran enguany les piscines d’estiu perquè no poden assegurar que es compleixi l’estricta normativa.

Es tracta de la Bisbal i Llorenç del Penedès. Des d’Albinyana, però, tampoc es veu amb optimisme l’obertura de la piscina municipal enguany i encara s’està acabant de decidir si Aqualeón obrirà o no. Al Vendrell tampoc hi ha data de reobertura de la piscina d’estiu descoberta.

A Calafell, el centre esportiu municipal Vilarenc Aqua, amb piscines cobertes i exteriors, reobrirà dilluns, i encara no se sap si ho farà o no la piscina municipal descoberta de l’urbanització Mas Romeu. El mateix passa a Cunit, que tampoc sap respondre si la piscina municipal d’estiu obrirà o no.

També et pot interessar

Comentaris