Cinc comissions del Pa Beneït del Vendrell renuncien a la subvenció municipal pel Covid-19

Avatar
11/06/2020 - 13:00h

Són uns 12.000 euros, segons diuen les comissions de cinc festes de barris del Vendrell

Les comissions organitzadores de cinc festes dels barris i Pa Beneït del Vendrell d’aquest atípic any 2020, previstes com cada any per a primers de juliol i que aquest any estaran condicionades per les mesures de l’etapa post-coronavirus, han signat un manifest conjunt en què rebutgen aquest any el suport econòmic de l’Ajuntament del Vendrell per a l’organització de les festes.

Així les coses, els organitzadors del Pa Beneït 2020 insten al consistori a destinar els diners, uns 12.000 euros, a “pal·liar els efectes econòmics i les necessitats sanitàries de la vila”.

“Aquesta decisió presa a iniciativa de les comissions s’ha traslladat als tècnics de l’ajuntament i al regidor Christian Soriano, que han vist amb bons ulls la iniciativa”, diuen les comissions en el seu comunicat.

El comunicat continua: “Som conscients que en aquests difícils moments, tirar endavant certes festes i activitats socials serveix per alleugerar la càrrega mental derivada d’aquesta situació d’estrès propiciada pel confinament durant mesos, però a causa de la incertesa de  les recomanacions sanitàries al respecte i la poca garantia que tenim de poder tenir un dia completament festiu ple d’activitats per barris, creiem que podem continuar en la línia dels esdeveniments culturals de les darreres setmanes i organitzar una festa diferent, continguda i amb totes les garanties sanitàries pels veïns, evitant les accions més multitudinàries però mantenint o adaptant els actes característics i més tradicionals.”

PUBLICITAT

La xifra a la qual renuncien les comissions i, per tant, ha estat cedida al consistori vendrellenc suposa 12.000 euros en total i en aquest sentit des dels organitzadors de les festes dels barris del nucli històric del Vendrell “tenim la voluntat de fer seguiment d’aquesta suma i garantir que es destina a aquesta causa, donant la informació a la resta de la ciutadania un cop sigui efectuada.”

“L’ajuntament es compromet a tractar amb transparència aquest fet i, a més, assumeix un suport econòmic simbòlic als barris per a les despeses mínimes que caldran fer”, conclou la nota signada per les comissions dels barris de França, Carretera, Plaça Nova i Barceloneta, Plaça Vella i La Muntanyeta.

Adaptar la festa a l’etapa post-Covid

D’altra banda, els actes s’adaptaran a l’actual situació provocada per la pandèmia del Covid-19 per a una festa segura, responsable i apte per a tothom. En aquest sentit, s’està treballant de forma coordinada perquè es puguin fer alguns dels actes de forma presencial com és el cas del repic de campanes i els coets, les matinades, el cercabarri de parelles i els sopars de veïns al carrer. La resta d’activitats previstes es retransmetran de manera virtual mitjançant les xarxes socials.

El regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha agraït el gest de les comissions dels barris de renunciar la subvenció per poder destinar més recursos a ajuts socials i pal·liar, així, les conseqüencies negatives de la pandèmia del coronavirus de la Covid-19. A més, ha instat a la ciutadania a viure les Festes del Pa Beneit de la millor manera possible adaptant-se a la situació actual.

També et pot interessar

Comentaris