Sis mesos de presó i 2.000 euros de multa per una pintada contra un exregidor de PxC

ACN
10/06/2020 - 18:51h

Un jutjat de Tarragona ha condemnat un veí del Baix Penedès que va escriure la paraula ‘nazi’ a casa d’un exregidor al Vendrell

El jutjat penal número 3 de Tarragona ha condemnat a 6 mesos de presó i una multa de 2.000 euros un veí del Baix Penedès per haver pintat la paraula ‘nazi’ a la porta de casa d’un regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, concretament, el ja exregidor August Armengol.

Els fets es remunten a l’abril de l’any 2016. Les formacions polítiques PxC, Espanya 2000 i Partit per la Llibertat van organitzar al barri marítim de Coma-ruga l’acte fundacional de la plataforma Respeto, i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) va promoure una protesta en contra.

Després de la concentració, l’aleshores regidor de PxC August Armengol va denunciar haver estat víctima d’una pintada al seu domicili i en va acusar quatre joves. Finalment, la causa es va centrar en un d’ells, que ara ha estat condemnat com a autor d’un delicte d’odi, segons ha fet públic el sindicat CGT.

En un comunicat, la Federació Comarcal de la CGT al Baix Penedès s’ha mostrat “radicalment en contra” de la sentència i ha criticat que s’hagi condemnat el manifestant per un delicte d’odi “en comptes de jutjar i condemnar el líder de PxC [al Vendrell] per les polítiques d’odi que porta a terme contra els immigrants i altres col·lectius vulnerables”.

PUBLICITAT

La CGT insisteix que el delicte d’odi “va ser concebut precisament per protegir als col·lectius vulnerables, minoritaris i així prendre atenció contra l’odi dels feixistes”, i considera que el tribunal ha fet una aplicació “retorçada” del Codi Penal “per aplicar-lo a un antifeixista”.

La CGT sosté que el condemnat és “totalment innocent” d’aquest delicte. Al mateix temps, qüestiona el testimoni d’un mosso d’esquadra, que va assegurar haver vist com l’ara condemnat va fer la pintada a casa d’Armengol perquè ell era a 50 centímetres dels fets

“Fals, vam ser diverses les persones que vam ser allà i no va haver cap mosso d’esquadra tan a prop en camp moment”, apunta el sindicat.

També et pot interessar

Comentaris