Vilafranca oferirà aquest estiu espectacles en obert per ser vistos des de casa

09/06/2020 - 19:00h

Artistes vilafranquins presentaran interpretacions de teatre, música, dansa i circ en forma de càpsules de trenta minuts

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca enceten la programació “Equipaments tancats, programació oberta!” per tal que aquest estiu es pugui gaudir d’espectacles des de casa creats exclusivament per a l’ocasió. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, ha explicat que així és vol “donar visibilitat a la creació en les diverses disciplines artístiques en un moment en què la programació professional estable del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal s’ha hagut d’aturar fins a la tardor amb motiu del Covid-19”.

La primera iniciativa serà el concert de la Camerata Penedès amb el títol Evocacions poètiques, en què s’interpretarà l’obra Vistes al mar, d’Eduard Toldrà, per a quartet de corda. El concert també comptarà la col·laboració de l’artista penedesenca Anna Roig que interpretarà conjuntament amb el quartet de la Camerata Penedès dos temes arranjats per Carles Sanz, membre de l’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, i El cant dels ocells. Un repertori d’una durada de 30’ enregistrat a l’Auditori Municipal i que es podrà veure aquest mes per Penedès TV i les xarxes socials del Teatre Cal Bolet i l’Auditori i de l’Ajuntament de Vilafranca.

Teatre

La programació teatral anirà a càrrec de la Flyhard Produccions amb una peça teatral amb el títol Al descobert, creada per encàrrec del Servei de Cultura que compta amb la dramatúrgia de Concha Milla, Marta Aran i Eu Manzanares. Un text escrit a 6 mans interpretat pels actors Sergio Matamala, Xavi Garcés i Clara Cols. Es tracta d’una posada en escena de 30 minuts que es podrà veure des de casa a través de Penedès TV i a les xarxes socials de Cal Bolei i l’Auditori i de l’Ajuntament durant el mes de juliol.

Artistes locals

Tancarà l’edició la programació de la iniciativa l’emissió d’unes càpsules presentades per professionals de les arts escèniques i musicals del Penedès. Per això es fa una crida als artistes locals perquè presentin les seves creacions i interpretacions de teatre, música, dansa i circ.
Els caixets que es pagaran seran els següents: Propostes seleccionades de creació: 150€ + IVA; propostes seleccionades d’interpretació: 150€ + IVA; propostes seleccionades que aglutinin creació i interpretació: 300€ + IVA.

Les propostes seran escollides pel Consell de les Arts Escèniques mitjançant les comissions de programació del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal. Es triaran dues propostes de cada gènere: teatre professional, dansa professional, circ professional i música professional. Es podran veure durant el mes d’agost.

Paral·lelament s’ha creat un vídeo arran de la COVID19 per visibilitzar i posar en valor tota la indústria que generen les arts en viu, amb la participació de l’actriu Mia Esteve i el músic Joan Solana.

També et pot interessar

Comentaris