Queixes veïnals a causa de l’arranjament del camí de cal Grases a Sant Cugat

Xavi Gonzàlez
06/06/2020 - 18:00h

En una instància assenyalen que el material utilitzat conté claus i ferros, els quals provoquen punxades a les rodes dels vehicles

Veïns del municipi de Sant Cugat s’han queixat aquests dies arran d’unes obres que s’estan fent al camí que va de la masia de cal Grases a la gasolinera Shell, el qual fa uns 4 quilòmetres de llargada. Després de les pluges del temporal Gloria, el sender s’havia deteriorat molt i l’Ajuntament, mitjançant una subvenció de l’Agència Catalana de Residus, va encarregar les tasques d’anivellament i adequació d’un camí que s’utilitza molt per anar a la font del Cuscó i que és molt transitat per bicicletes, motos, cotxes i tractors.

Malgrat tot, aquesta és una història que es repeteix cinc anys després d’haver-lo arreglat inicialment. El problema que ha provocat el malestar és que el material que s’utilitza per refer el camí és reciclat i que porta molts claus i ferros, cosa que provoca punxades a les rodes dels vehicles, segons han denunciat els mateixos veïns a través d’una instància que han presentat a l’Ajuntament.

L’alcalde de Sant Cugat, Jordi Ferrer, ha explicat al 3d8 que l’última capa d’aquest material, d’uns 10 centímetres aproximadament, està format per una substància reciclada que prové de la runa de la construcció, però que prèviamemt ha passat per unes trinxadores i que s’acaba barrejant amb terra. “És un material que ve certificat per l’Agència Catalana de Residus”, subratlla l’alcalde. Tot i així, Ferrer ha admès que després dels treballs de fa cinc anys ja es van trobar alguns claus, però insisteix que en una tona d’aquest material l’1% pot ser plàstic, vidre, ferro o metall.

PUBLICITAT

L’alcalde ha insistit que ara cal acabar l’obra, que torna a estar aturada, i que en cas d’haver-hi més punxades l’empresa constructora s’ha compromès a reparar els danys. De moment, i davant la insistent negativa dels pagesos que impedien els treballs, l’alcalde ha explicat que abans de reprendre novament les obres s’ha demanat una anàlisi del material, que s’està utilitzant per demostrar que estan convençuts “que la feina s’està fent bé”. “Un cop tinguem els resultats mirarem d’acabar l’obra”, ha afegit. De fet, només quedaven dos dies de treballs. Finalment, l’alcalde ha assegurat que aquesta és la primera i última vegada que es treballa amb aquest material reciclat.

També et pot interessar

Comentaris