“Segur que la situació ens farà més forts”

Carles Requena, cap de colla dels Castellers de Mediona
01/06/2020 - 19:00h

El cap de colla dels Castellers de Mediona, Carles Requena, ens explica en primera persona com està vivint l’entitat la situació

La incertesa davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19 preocupa, també de manera molt especial, les colles castelleres, que han vist com, de sobte, la seva activitat s’ha vist del tot aturada.

El col·lectiu casteller aplega milers de persones arreu de Catalunya i, per tant, és molta gent la que espera la tornada als assaigs i a les places, que sembla que encara tardarà a arribar. Si fins ara hem parlat amb les colles més grans o de més renom, aquesta setmana toca saber com viuen les colles més petites o més recents aquesta aturada.

I ho fem de la mà dels Castellers de Mediona i dels Castellers de la Bisbal, els Bous, que fa dos mesos i mig que s’empesquen activitats de tota mena per mantenir el contacte amb els seus castellers en un moment en què és impossible enfaixar-se i tornar a fer l’activitat que els apassiona. El cap de colla dels de Mediona, Carles Requena, i dels Bous, Joan Esteve, es mostren optimistes tot i la situació i demanen a castellers i aficionats que no abandonin una activitat que els fa gaudir. En aquest cas, recuperem el text de Requena:

Hem celebrat tres anys en unes circumstàncies que no ens hauríem esperat mai, sense poder trobar-nos ni gaudir dels castells, activitat per la qual vam néixer com a colla i que tant ens va unir. Enguany teníem una temporada plena de reptes que a causa d’aquesta situació no podrem complir, però de ben segur que quedaran ajornats per a quan puguem.

Aquesta situació ens està posant a prova com a grup, ja que som una colla jove i encara dèbil a escala social, però d’altra banda el fet de pertànyer a un municipi tan petit fa que sigui fàcil mantenir les relacions castelleres i que parlar de castells al poble sigui un fet molt habitual. El que més ens agrada a tots, però, és poder compartir assajos i actuacions, i fins que això no arribi ens toca esperar i seguir treballant d’una manera menys visible perquè, quan ens deixin, estiguem preparats i el nostre “tornar a començar” sigui a bon ritme i amb moltes ganes.

M’agradaria donar un missatge d’optimisme a tothom. Ja sé que és difícil ser-ho, però crec que ara més que mai hem de ser optimistes i pensar que aviat ens podrem trobar i gaudir dels castells com ens agrada. També crec que la gent tindrà ganes de castells i tot això ens farà més forts.
Ens veurem aviat!!!

Carles Requena, cap de colla dels Castellers de Mediona

També et pot interessar

Comentaris