Dol per la mort de la coneguda bibliotecària de Cunit Marisa Ibáñez

Ricard Vinyals
30/05/2020 - 23:01h

Portava més de tres dècades al servei bibliotecari cunitenc i ha mort després d’una greu malaltia que patia feia mesos

El municipi de Cunit ha quedat consternat per la mort, aquest dissabte, de Marisa Ibáñez, nascuda a Alcañiz (Terol), però vinculada a Cunit des de fa moltes dècades.

Darrerament vivia a Vilanova i la Geltrú, capital del Garraf on ha mort i regidor de la qual va ser el seu fill, el conegut líder i també exdiputat parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) Quim Arrufat.

Marisa Ibáñez va començar a encarregar-se de la Biblioteca de Cunit quan l’equipament era als baixos del Casal Municipal, l’any 1989. Posteriorment es traslladaria al carrer de la Creueta, ja amb el nom de Biblioteca Municipal Marta Mata.

L’entusiasme per la cultura i la lectura, impulsant moltes activitats i encomanant la passió per la lectura a diverses generacions de cunitencs i de penedesencs d’arreu, va fer molt d’Ibáñez una persona molt popular i estimada. També va estar estretament vinculada als moviments juvenils del Baix Penedès, com el col·lectiu Jove Baix Penedès del consell comarcal.

Marisa Ibáñez patia des de fa uns mesos una greu malaltia, que finalment no ha pogut superar. Era mare de dos fills, entre els quals l’esmentat Quim Arrufat, que la va fer àvia.

PUBLICITAT

Les despulles d’Ibáñez arribaran aquest diumenge al matí al tanatori municipal de Vilanova i la Geltrú i molt probablement rebrà algun acte d’homenatge públic a Cunit quan passi la pandèmia del coronavirus.

Des de l’Ajuntament de Cunit s’ha expressat el dol de la institució per la desaparició d’una bibliotecària entregada amb passió a infants i joves al voltant del món cultural.

També et pot interessar

Comentaris