Gelida facilita la reactivació dels bars i restaurants per fer front a la crisi de la COVID-19

Avatar
26/05/2020 - 15:00h

L’Ajuntament dóna facilitats a bars i restaurants del municipi per ampliar terrasses i es bonificarà el 100% de la taxa fins al 31 de desembre

L’Ajuntament de Gelida ha suspès la taxa d’ocupació de terrasses i vetlladors per a bars i restaurants per compensar la nul·la o escassa activitat econòmica que han tingut a conseqüència de l’emergència sanitària del coronavirus.

D’aquesta manera, bonificarà el 100% d’aquesta taxa municipal fins el 31 de desembre. Cal recordar que aquesta activitat es va prohibir a mitjans de març coincidint amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

PUBLICITAT

A més, l’Ajuntament ha donat les màximes facilitats perquè bars i restaurants puguin ampliar les seves terrasses, de manera que tinguin el màxim de taules possible i no hagin de reduir l’ocupació al 50%, sempre en funció de les possibilitats de cada espai o zona. Aquesta ampliació s’ha estudiat cas per cas, amb la màxima cura i buscant la solució més adequada.

L’Ajuntament ha mantingut contacte amb tots els establiments del municipi perquè a partir del passat dilluns 25, que Gelida va entrar a la fase 1, els que fins ara tenien terrasses i aquells que no en tenien poguessin reactivar el negoci i obrir una terrassa a l’aire lliure, sempre respectant els diversos usos de l’espai públic i adequant-lo per a la seguretat de les persones, que és la prioritat del consistori.

L’exempció de la taxa, que suposa un esforç econòmic important per a les finances municipal, forma part d’un paquet de mesures que l’equip de govern municipal està treballant de forma conjunta i consensuada amb la voluntat d’arribar al màxim consens per pal·liar els efectes econòmics i socials de la pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris