Falcons en confinament

Diferents imatges del video que han creat els més petits i petites dels Falcons de Vilafranca
25/05/2020 - 19:00h

Els membres de la colla vilafranquina es troben sovint virtualment per no perdre el contacte, crear caliu i conservar la família falconera

La Covid-19 ho ha aturat tot. L’activitat empresarial sembla que comença a caminar i, amb l’arribada de la fase 1 a alguns territoris, l’ambient pel carrer cada cop és més distès. La cultura, però, segueix aturada. Almenys de manera presencial.

L’activitat castellera encara no té data de retorn i, per tant, la falconera tampoc. El poc distanciament social que hi ha entre els membres de les colles farà que segurament aquestes siguin les últimes a poder recuperar la seva essència.

Qui també té moltes ganes de tornar al local i a les places són els Falcons de Vilafranca. La colla té a punt el seu local per poder obrir la societat gastronòmica tant bon punt sigui possible i facilitar, així, que els socis es puguin reunir a la terrassa amb un nombre màxim de persones, sempre respectant les normatives del Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut.

Per altra banda, la junta directiva s’ha reunit amb Ajuntament de Vilafranca, Patronat de Castells, Federació de Colles de Falcons i administradors de la festa major per tal de valorar un possible calendari d’inici de les activitats.

A més, els responsables de la junta van gravar un vídeo que es va enviar a tota la colla sobre aquestes reunions per tal que tothom tingués informació de primera mà. Així mateix, la família falconera no perd el contacte, i fan reunions periòdiques entre diferents grups d’edat. També presten molta atenció a la canalla, que va gravar un vídeo encoratjador per a tots els falconers i aficionats, als quals troben molt a faltar.

Oriol Udina, cap de tècnica dels Falcons de Vilafranca

El cap de tècnica, Oriol Udina, ens ha escrit aquestes paraules de valoració de tot el que estem vivint, un text que hem titulat: ““Això ens farà tornar més forts i amb més ganes que mai”

El 13 de març havíem de començar els assajos, però no va poder ser. Ens van confinar precisament aquell dia, i ara ja fa més de dos mesos que no ens veiem, que no ens enfilem els uns sobre els altres –que és el que ens agrada–, que no sopem després d’assaig per fer-la petar… I, sobretot, fa temps que no ens posem la camisa blanca i que no sentim gralles.

La Covid-19 ens ho pres tot. Des d’aquí, els Falcons de Vilafranca volem tenir un record per a totes les famílies vilafranquines i penedesenques que han perdut algun familiar en aquesta pandèmia.

Dit això, sabem, per les videoconferències que anem fent amb els diferents grups d’edat, que tots els membres de la colla estan bé. Els més petits ens diuen que ens troben a faltar, i els grans que tenen moltes ganes de fer falcons.

“Quan començarem?”, ens pregunten. Doncs no ho sabem, però penseu que ho tenim tot a punt per a quan ens donin el tret de sortida i puguem posar-nos en marxa. És clar que aquest confinament ens ha pres tot allò a què estem acostumats i ens agrada: relacionar-nos amb la gent, abraçar, riure i plorar d’alegria, que és el que té d’especial de formar part dels Falcons de Vilafranca.

Però en podrem treure alguna cosa de profit, d’això? Crec que sí, que amb aquest confinament ens podrem adonar que a vegades ens enfadem per coses que no valen la pena i que el que realment té sentit és estar amb les persones que estimes, com la família, però també amb les que formen part de la nostra vida, els amics i les que formen part de la teva altra “família”, la família falconera.

Això ens farà tornar més forts i amb més ganes que mai. En definitiva, donarem més valor a coses que durant aquests dies hem trobat a faltar molt.

Salut i amunt va!

També et pot interessar

Comentaris