El comerç del Vendrell factura menys que ara fa un any

20/05/2020 - 09:00h

El Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) fa una enquesta per copsar la represa de l’activitat després del confinament pel coronavirus

El Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell ha realitzat una enquesta entre comerciants del centre de la capital del Baix Penedès sobre com han viscut la reobertura dels establiments a partir de la implantació de la fase 1 de la desescalada per la crisi del coronavirus, que al Vendrell es va iniciar dilluns de la setmana passada, dia 11 de maig.

En l’enquesta hi han participat aproximadament una cinquantena de locals comercials. Els seus responsables han respost cinc preguntes, per exemple, sobre les normes d’higiene a aplicar per evitar el contagi del coronavirus de la Covid-19, el volum de facturació del seu negoci o si coneixen el web que el CIT ha posat en servei amb motiu de la crisi actual: comerçdelvendrell.cat.

Pel que fa a si els clients compleixen les normes de seguretat i higiene implantades amb motiu de la reobertura dels comerços, la resposta mitjana ha estat d’una valoració de 4 punts sobre 5. En canvi, si se’ls pregunta per aquesta mateixa opinió quant al comportament dels clients a la via pública, només ho valoren amb 2 punts.

Menys facturació
La majoria de botiguers es queixen d’una minsa facturació els 3 primers dies de la desescalada, que és sobre les jornades de treball que es va fer l’enquesta.

Així, per exemple i per bé que el 40% dels enquestats reconeix haver treballat més del que podien esperar en els primers dies posteriors al confinament, gairebé la mateixa quantitat (39%) afirmen que han facturat poc i que més o menys ja s’ho esperaven, alhora que 2 de cada 10 enquestats (21%) han treballat fins i tot menys del que preveien.

Si comparen les vendes dels primers tres dies de la setmana passada amb els mateixos dies de l’any passat, la gran majoria, fins a un 70% dels enquestats, remarquen que han facturat menys que aleshores; el 20% no ho sap o no contesta la pregunta i un 10% afirma fins i tot haver facturat més que a les mateixes dates del 2019.

Finalment, un 60% dels comerciants enquestats afirmen conèixer l’esmentada app del CIT amb motiu del coronavirus de la Covid-19.

Per sectors
Si s’analitzen les respostes de l’enquesta del CIT vendrellenc per sectors comercials, els bars afirmen que els clients de les terrasses compleixen les mesures de seguretat per no contraure la Covid-19 i diuen que els primers dies d’obertura han facturat menys tant pel que s’esperaven com en relació a la mateixa època de l’any passat.

Els establiments de moda i sabateries, en canvi, es mostren satisfets perquè han facturat més del que preveien, tot i que en un 90% és un volum de negoci menor que ara fa un any.

També hi ha optimisme en el sector de les perruqueries, el 75% de les quals reconeixen haver fet més negoci del que preveien i el 25%, el que s’esperaven. Curiosament, també el 75% d’aquests establiments han facturat més que els mateixos dies del 2019.

Finalment, les botigues de joguines, esport i mobles, entre d’altres especialitats, afirmen haver venut el que esperaven facturat i que en tots els casos és menys que fa un any.

També et pot interessar

Comentaris