Ciutadans expulsa el regidor de Calafell que va enviar “a la merda” els musulmans

Javier Álvarez, a la dreta, amb el portaveu de Cs a l’Ajuntament de Calafell, José Manuel Tejedor. (Foto: Ajuntament de Calafell)
Avatar
18/05/2020 - 11:27h

Javier Álvarez Laperal ja havia abandonat el grup, però no lliura l’acta de regidor que se li demana des del partit taronja

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Calafell ha expulsat formalment de la formació taronja el regidor Javier Álvarez Laperal, que havia enviat “a la merda” els musulmans a través d’una publicació al seu perfil de Facebook.

A finals d’abril, Álvarez va escriure: “Aquells qui resen a Al·là, a la merda és on han d’anar”. L’executiva local de Cs va assegurar que les paraules del regidor eren “inacceptables i intolerables” i va anunciar que estudiaria el cas internament.

El partit va acabar demanant a Álvarez que entregués l’acta de regidor, però ell s’hi va negar, de manera que la formació taronja l’ha acabat expulsant. Amb tot, el ja exregidor de Cs a l’Ajuntament de Calafell va anunciar que abandonava ell mateix el partit, alhora que va demanar disculpes pel seu ‘post’ i el retirava.

Ara el grup municipal de Ciutadans s’ha quedat amb un sol representant, mentre Álvarez continua a l’Ajuntament de Calafell com a regidor no adscrit.

PUBLICITAT

Al seu torn, recordem que el consistori denunciarà Javier Álvarez Laperal als tribunals perquè els serveis jurídics entenen que les paraules que va escriure contra el col·lectiu musulmà suposaven un presumpte delicte d’odi i un delicte d’ofensa als sentiments religiosos. La decisió es va acordar de forma unànime en una junta de portaveus i, per tant, amb el vist-i-plau també de l’excompany d’Álvarez al grup municipal de Cs.

També et pot interessar

Comentaris