La tempesta de dissabte afecta alguns nuclis del Penedès

Una imatge de la carretera de la Bleda amb l’aigua d’ample a ample | Foto: Ajuntament de Sant Martí Sarroca
17/05/2020 - 16:16h

El barri de La Bleda va registrar 50 litres d’aigua en poc més de mitja hora i el municipi de la Granada també va resultat afectat

Durant la tarda d’aquest dissabte va caure una forta tempesta al barri de La Bleda, descarregant uns 50 litres d’aigua en poc més de mitja hora, acompanyada de calamarsa, segons informava el web de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Carrers i conreus van quedar inundats i va obligar als bombers a intervenir per treure l’aigua d’alguna casa. La Brigada Municipal i l’ADF de Sant Martí Sarroca van retirar fang i pedres que van quedar a la carretera, eliminant així aquest perill per a la circulació dels vehicles.

Afortunadament, no es va haver de lamentar cap desgràcia personal, tot i que els possibles danys a les vinyes i cultius estan per veure.

La Brigada Municipal i l’ADF de Sant Martí Sarroca van haver d’actuar

D’altra banda, el Servei Metereològic de Catalunya, a través de les diverses estacions que té pel país, donava a l’Alt Penedès el municipi de la Granada amb 45,4 litres per metre quadrat com un dels altres municipis afectats per la tempesta. A molts municipis la forta pluja va anar acompanyada de calamarsa.

El mateix matí el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alertava que a partir del migdia i fins als inicis de la nit, es podien produir xàfecs amb intensitats de precipitació que podien superar els 20 l/m2 en 30 minuts, a tota la Catalunya Central i litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, especialment a les comarques de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i Alt Camp entre el migdia i el vespre.

Imatge de la carretera de la Bleda al seu pas proper per la plaça del Centre

També et pot interessar

Comentaris