El PSC lamenta el rebuig del govern de pactar un pla de reactivació per a Gelida

LLuís Valls, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Gelida
Avatar
14/05/2020 - 21:17h

Lluís Valls reitera el suport de la Diputació per afrontar la pandèmia contradint Lluïsa Llop

El PSC ha fet pública aquesta setmana la seva decepció pel fet que l’equip de govern no donés suport a la proposta de reactivació econòmica i social de Gelida que els socialistes van presentar en el ple municipal de dimarts passat. Tal com ha explicat el PSC, el pla que van presentar al plenari incloïa diversos punts, entre ells molts destinats a ajudar les empreses del municipi.

Per exemple, proposaven una subvenció de 500 euros per a tots els establiments que han hagut de tancar pel decret de l’estat d’alarma, no cobrar cap quota dels serveis municipals (llar d’infants, escola de música o patronat d’esports) fins al curs que ve o convocar nous plans d’ocupació amb recursos propis.

PUBLICITAT

A més, la proposta dels socialistes demanava també que s’incloguessin algunes mesures en el pressupost, que encara no està aprovat. El grup de Lluís Valls volia incrementar les partides pressupostàries per als serveis de neteja i manteniment dels espais públics i de les zones enjardinades, i pel manteniment dels equipaments socials, educatius, culturals i esportius per establir serveis de neteja i desinfecció previs a tornar a utilitzar aquests espais, o elaborar el pressupost tenint en compte la situació que ha provocat la pandèmia de Covid-19.

En la mateixa moció, el PSC també demanava que es creés una Taula de Treball formada per tots els regidors del consistori, per seguir i aplicar el pla de reactivació municipal. “Ens sobta el vot contrari del govern, quan els tres grups que el conformen van manifestar que ja estaven treballant en moltes de les propostes presentades pel PSC”, han dit els socialistes.

ambé han posat en dubte una afirmació que l’alcaldessa Lluïsa Llop va fer en el ple, en què acusava la Diputació de “nul·la col·laboració”, després de consultar-ho amb l’ens.

Malgrat tot, des del PSC han assegurat que “ara el que cal és treballar per donar resposta als problemes i necessitats dels veïns i veïnes” i s’han ofert a continuar treballant plegats amb el govern per debatre i desenvolupar les propostes presentades.

També et pot interessar

Comentaris