L’Ajuntament de la Bisbal atorgarà ajuts per 60.000€ a famílies i empreses afectats per la crisi

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès es va celebrar per primer cop de manera telemàtica. (Foto: Ajuntament de la Bisbal)
Avatar
14/05/2020 - 17:00h

El ple del consistori ha aprovat dues partides principals del romanent de tresoreria i del Fons de Contingència

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar aquest dilluns, en la seva primera sessió telemàtica per l’estat d’alarma pel coronavirus, dues modificacions de crèdit per ajudar famílies, autònoms i petites empreses del municipi que pateixin els efectes d’aquesta crisi del coronavirus de la Covid-19.

Atès que la llei permet destinar fins a un 20% del romanent de tresoreria a fer front als imprevistos per la crisi d’aquest 2020, el ple bisbalenc va aprovar dues modificacions de crèdit, l’una per ajudar les famílies i l’altra per a autònoms i empreses.

En els dos casos, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès destinarà una partida global de 30.000 euros, entre les partides aprovades dilluns i altres partides menors que es destinaran a la mateixa ajuda. L’acord es va prendre amb el vot a favor de tots els grups llevat del PSC i Ara-La Bisbal, que es van abstenir.

Pel que fa a l’ajuda a les famílies bisbalenques més afectades per la crisi, l’import del romanent de tresoreria que va ser aprovat dilluns ascendeix a 28.201,46 euros. Per tant, els 1.798,46 euros restants sortiran d’altres partides vinculades al pressupost local.

PUBLICITAT

I quant als diners que es destinaran a autònoms i empreses, l’import aprovat puja a 21.485,12 euros, en aquest cas provinent del ‘Fons de contingència’ per a situacions no previstes en l’el·laboració del pressupost.

Els 8.514,88 euros fins arribar a l’ajut total de 30.000 euros sortiran d’altres partides municipals. 5.000 euros, per exemple, s’havien de destinar a les subvencions per a la creació de nous llocs de treball que ara no podran sorgir.

Les persones i petits empresaris interessats en demanar una subvenció o ajut per pal·liar la crisi poden trobar les bases corresponents al web municipal bisbalenc o bé també aquí pel que fa a les persones i famílies i aquí pels autònoms i petites empreses.

També et pot interessar

Comentaris