El sector del lleure infantil, preocupat pels casals i les colònies

14/05/2020 - 16:00h

Els responsables de diferents entitats veuen impossible mantenir el distanciament de dos metres entre infants i demanen acordar altres mesures

El sector del lleure infantil veu amb encert que el Govern busqui mecanismes per fer possibles els casals, les colònies i altres activitats aquest estiu.

Tanmateix, els preocupa de quina manera adoptaran algunes de les mesures proposades, com ara el distanciament de dos metres entre infants. Així s’expressen tant Fundesplai com la Fundació Pere Tarrés en una primera valoració sobre l’anunci fet aquesta setmana per la secretària d’Atenció a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, Georgina Oliva. Per aquest motiu, el sector s’emplaça a seguir treballant en el document i les mesures per veure com podran fer les activitats finalment.

“Com a sector del lleure estem profundament preocupats pel que fa a algunes de les propostes que s’han presentat, que van contra natura del tipus d’activitats que es fan en colònies i casals”, explica en declaracions a l’ACN el portaveu de Fundesplai, Josep Maria Valls.

Com a exemple, Valls cita el distanciament de dos metres que haurien de mantenir sempre els infants entre uns i altres. “Tothom que hagi treballat amb infants, hagi fet colònies o tingui fills entendrà que és impossible”, apunta. A més, veu una “irresponsabilitat” carregar en els monitors aquestes mesures.

Per altra banda, la Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector (PINCAT), que aplega més de 900 entitats socials d’infància a través de 21 federacions, reclama al Govern que dissenyi amb urgència un protocol de desconfinament consensuat amb les entitats socials i coordinat amb el tercer sector i les administracions locals, les més properes a la ciutadania i les que coneixen la realitat de cada territori.

També et pot interessar

Comentaris