Les esglésies del Baix Penedès reobren a un terç de l’aforament

La parròquia del Vendrell ha implantat mesures de seguretat per evitar contagis pel coronavirus a les misses.
Ricard Vinyals
13/05/2020 - 18:00h

La parròquia del Vendrell ha eliminat la meitat dels bancs d’abans del desconfinament i només s’hi poden asseure 3 persones

Les esglésies del Baix Penedès ja poden celebrar misses des d’aquest dilluns, i també és permès un major aforament a les vetlles al tanatori municipal del Vendrell i als enterraments als cementiris de la comarca, llevat encara de Cunit, que és a la fase 0 de la desescalada pel coronavirus.

Pel que fa a l’aforament permès a les vetlles, hi poden acudir un màxim de quinze persones en espais a l’aire lliure o de deu en espais tancats, convisquin o no. I a la comitiva per l’enterrament o la cerimònia de cremació només hi poden participar un màxim de 15 persones, a més de l’encarregat d’oficiar la cerimònia.

En tot moment s’ha de mantenir la distància física i seguir les indicacions sanitàries per evitar contagis per coronaviurs.

Les esglésies, a un terç de l’aforament
Pel que fa a les esglésies, a la fase 1 en la qual es troba la major part del Baix Penedès poden obrir fins a un terç de la seva capacitat.

Al municipi del Vendrell, que manté encara tancada la parròquia de Sant Salvador, el seu rector, mossèn Norbert Miracle, ha explicat que a l’església del nucli històric s’hi han reprès totes les misses excepte la dels diumenges a les 19.30h.

Per respectar les mesures de seguretat per evitar contagis del coronavirus, s’han suprimit la meitat dels bancs i en cadascun només hi poden seure, degudament separats, tres fidels. Això vol dir que l’aforament del temple vendrellenc ha passat d’unes 350 persones a aproximadament un centenar.

PUBLICITAT

A més, la mateixa parròquia del Vendrell ha recomanat a les persones grans i a les que siguin de risc que, de moment, no acudeixin a les misses. “Evidentment, només és una recomanació”, diu mossèn Miracle, que es mostra agraït amb Televisió El Vendrell perquè cada diumenge de confinament ha retransmès la missa que els capellans locals han celebrat a porta tancada.

“La iniciativa ha tingut molt bona acollida perquè la gent agraeix sentir aquesta proximitat en les misses”, diu el rector vendrellenc, que ho compara amb el fet de seguir per televisió la missa dominical des d’un canal estatal o la celebració des del Monestir de Montserrat.

Mossèn Miracle també s’ha mostrat satisfet per la resposta de fidels a la reobertura de les misses i apunta que els horaris de la celebracions religioses a l’Església de Sant Salvador del Vendrell són els dies laborables a les 9 i a les 19h, els dissabtes a les 9, a les 19 i a les 20h i els diumenges a les 10.30 i a les 12h. Com apuntàvem, s’ha suprimit la missa dels diumenges al vespre.

D’altra banda, el rector del Vendrell explica que durant el període de confinament pel coronavirus els capellans de la parròquia han prestat un servei d’acompanyament dels familiars amb malalts ingressats a l’Hospital per Covid-19 i que ho han sol·licitat, malgrat que “ja sabíem que no era possible una visita directa”.

Així mateix, malauradament, també han hagut d’acompanyar algú al cementiri en l’acte final de comiat d’una persona víctima del coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris