El Pacte de Coma-ruga planteja una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19 per a l’obertura de les platges

Avatar
12/05/2020 - 11:00h

Fins el 8 de juny només s’hi pot anar a córrer, passejar i fer esports aqüàtics durant les franges horàries permeses, més restrictives en el cas de Cunit pel que fa al Baix Penedès

Aquest dilluns a la tarda va tenir lloc una segona reunió del Pacte de Coma-ruga, aquesta vegada de forma telemàtica per la crisi del coronavirus i en la qual hi van participar regidors i regidores dels àmbits de Platges i de Medi Ambient d’un total de setze municipis de costa des de Sitges fins a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, per tal de plantejar una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19 per a l’obertura de les platges.

En aquesta ocasió, als onze ajuntaments de la primera reunió, celebrada el passat mes de febrer a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, s’hi han unit Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp/Miami Platja i Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant. En global, aquest conjunt de municipis comparteixen 110 quilòmetres de costa amb espais naturals comuns més enllà de les barreres físiques o polítiques.

L’objectiu de la reunió va ser resoldre dubtes i plantejar línies d’actuació conjuntes per poder obrir les platges aquesta temporada garantint la seguretat sanitària per als veïns i veïnes i les persones que visiten aquests municipis, i amb el compromís adquirit a la primera reunió de realitzar una gestió sostenible del litoral amb el manteniment dels ecosistemes naturals.

De moment, a les platges només s’hi pot anar a fer esport i a passejar en les franges horàries permeses al pla de desescalada.

PUBLICITAT

Un altre eix important de treball és la necessitat de reimpulsar l’economia, principalment basada en el turisme en pràcticament tots els municipis reunits, pactant unes mesures per reduir els efectes que ha causat la pandèmia a l’economia municipal i social per l’aturada de l’activitat comercial, entre d’altres.

Els setze municipis van arribar al compromís de fer una gestió de les platges garantint l’equitat social, la viabilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, els participants es van emplaçar a fer una nova reunió la propera setmana per consensuar les mesures adequades.

Possible calendari d’obertura

Pel que fa a la previsió de l’obertura de les platges del litoral del sud de la demarcació de Barcelona i tot Tarragona, no serà abans del 8 de juny, amb l’entrada de la fase 3 del pla de desescalada si es compleix la previsió actual. Amb tot, des de Cunit fins a Sitges aquesta possibilitat d’obrir platges al bany durant l’estiu, amb les mesures de seguretat corresponents pel coronavirus, no seria fins al 22 o 23 de juny.

I quant als serveis de vigilància i socorrisme de les platges, els diversos ajuntaments, com és el cas del Vendrell, estan a l’espera que la Generalitat els faci arribar els protocols necessaris a tenir en compte per treballar enmig de la desescalada final pel virus SARS-CoV-2.

També et pot interessar

Comentaris