Pere Regull demana un tracte diferenciat de l’Àrea Metropolitana

Pere Regull
Avatar
06/05/2020 - 14:52h

L’alcalde de Vilafranca i delegat del Govern a la vegueria Penedès ha exigit per a les zones de l’Alt Penedès i el Garraf-Cunit un tracte diferent

L’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, ha adreçat una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i a la consellera de Salut, Alba Vergés, sol·licitant que les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf (incloent el municipi de Cunit), siguin tractades de forma diferenciada de la resta de la Regió Sanitària de Barcelona, àmbit Metropolità Sud, en la que actualment estan incloses, en relació a la crisi sanitària del COVID-19 i a les fases de desconfinament que estan previstes.

En la seva carta, Pere Regull adverteix que es pot produir un desconfinament que no s’adigui amb les dades d’evolució de la infecció del virus en aquestes comarques, “afectant la qualitat de vida dels ciutadans i en la reactivació econòmica de la zona que represento”.

L’alcalde recorda que, amb la forma en què el Departament està organitzat en aquest moment, l’Alt Penedès i el Garraf-Cunit estan en la Regió Sanitària de Barcelona. “És evident que la propagació i incidència del COVID 19 en la zona de l’Alt Penedès i del Garraf-Cunit és diferent de la incidència en la resta de la Regió Sanitària” remarca Regull.

PUBLICITAT

Per aquest motiu, l’alcalde demana al president de la Generalitat que en l’aplicació de les fases del desconfinament “es tracti aquestes dues comarques de forma particular i diferenciada de la resta de la Regió Sanitària de Barcelona, àmbit Metropolità Sud, de manera que puguin passar a la Fase 1 quan els hi correspongui segons els indicadors d’aquesta zona, de forma independent a la resta de la Regió Sanitària”.

Aquesta carta se suma a d’altres gestions que Pere Regull ha realitzat darrerament davant la gerència de la Regió Sanitària de Barcelona, àmbit Metropolità Sud, per tractar aquesta petició.

També et pot interessar

Comentaris