El Vendrell organitza una mostra de fotografies confinades

30/04/2020 - 14:00h

Es poden presentar fins al 30 d’agost i totes formaran part d’una exposició virtual

El món ha patit, al llarg de la seva història, una sèrie d’epidèmies que han fet trontollar a la societat a les quals els ha tocat patir-les. Pesta negra, grip espanyola, èbola, tifus, febres hemorràgiques, còlera… Sempre ens han quedat molt lluny de nosaltres, en la història, com la pesta, o geogràficament, com l’èbola i d’altres.

Però aquest cop, amb la globalització, al considerat primer món li ha arribat l’hora de saber com es pateix en altres països, al tenir una epidèmia d’un virus molt contagiós i letal, la Covid-19 . Bé, ja no és una epidèmia, és una pandèmia, doncs s’ha estès a tot el mon. Això ha provocat que durant mesos, ens haguem de confinar cadascú de nosaltres, als nostres domicilis i no sortir, a no ser que sigui estrictament necessari.

I aquí estem, tothom a casa intentant passar el seu temps el més confortablement possible. I quina activitat podria ajudar a passar algunes d’aquestes hores més baixes que tots i totes tenim en algun moment? Doncs amb la fotografia!

Des de l’Ajuntament del Vendrell demanen a la gent que ensenyin el seu confinament , és a dir, des dels balcons, finestres, patis o jardins. O quan es va a comprar o a la farmàcia. La intenció és copsar la vida que hi ha als balcons, amb els aplaudiments, dibuixos, o pancartes; o aquell silenci amb la buidor dels carrers o fins i tot les cues desemparades davant d’un dels pocs establiments que poden obrir. O aquella fauna o flora que ha aparegut de cop, o que potser ja hi era però no ens hi havíem fixat!

Per aquest motiu s’ha canviat el concepte i motivació del tradicional Concurs de fotografia i, excepcionalment, aquest any s’ha transformat en una mostra virtual de “Fotografies confinades”. Les bases són les següents:

Participants: Obert a qualsevol persona física

Tema: El confinament vist des del nostre confinament a la comarca del Baix Penedès.

Format i presentació: Les fotografies han de ser en color i s’han de presentar en format jpg i cadascuna no pot superar els 5 Mb. Cada imatge haurà de tenir un títol, indret i autor que serà el nom del propi fitxer, seguint aquest format: Títol_Municipi_Nom i Cognom.jpg

Els continguts no poden ser obscens, discriminatoris u ofensius, ni vulnerar cap dret fonamental.

Obres: Es poden presentar un màxim de 3 fotografies per persona.

Identificació: En el correu on envieu les fotografies ens heu d’afegir les següents dades:

  • Nom i cognoms
  • Adreça
  • Població
  • CP
  • Telèfon
  • Correu electrònic
  • DNI
  • Indret de la foto

Tramesa: Mitjançant correu electrònic, enviant-les a l’adreça patrimonielvendrell@gmail.com

Termini d’admissió: Fins al 30 d’agost

Exposició: Totes les fotografies formaran part d’una exposició virtual al web municipal www.elvendrell.cat. Una exposició que recollirà el testimoni de primera  mà del confinament al Baix Penedès. Totes aquestes obres quedaran ingressades al Fons d’Art de l’Ajuntament. Si en algun moment es decideix publicar-les es mantindrà el nom de l’autor/a.

També et pot interessar

Comentaris