Com serà la festa major de Vilafranca d’aquest any?

Els cinc administradors d’enguany. D’esquerra a dreta començant per dalt, Anna de Tena, Pablo Sancho, Núria Rovira, Pere Nin i Montse Andrade
30/04/2020 - 09:00h

A quatre mesos vista els administradors continuen treballant per la festa des del confinament amb el convenciment que se celebrarà malgrat les dificultats

Sant Fèlix sortirà, aquesta festa major? Hi haurà festa major a Vilafranca aquest any? I si n’hi ha, com serà? Són algunes de les qüestions que, avui en dia, es fan molts vilafranquins, i de les quals ningú té la resposta. I és que la pandèmia del coronavirus serà recordada durant molts anys pel quintet administrador del 2020. Falten quatre mesos per a la més típica i el més calent és a l’aigüera. Malgrat el confinament decretat el 14 de març, els cinc administradors d’enguany han continuat mantenint reunions diàries, ja sigui entre ells o amb altres entitats relacionades amb la festa major.

“L’objectiu és anar avançant al màxim i fer el màxim de coses telemàticament, perquè aquesta feina ja estigui feta i ens puguem dedicar a tot allò que hem de fer presencialment”.

Administradors de l’FM 2020

Situació econòmica

Precisament, un dels temes cabdals de la festa és el que fa referència a l’apartat econòmic. Davant la crisi per la pandèmia i la situació delicada de moltes empreses del territori, el quintet administrador és conscient que ara “les empreses han de dedicar tots els seus esforços per tirar endavant amb els mínims riscos possibles, tan financerament com en l’àmbit personal” i expliquen que fins al dia de l’inici del confinament encara no havien contactat amb cap empresa patrocinadora. Tenen elaborat un dossier i un pla estratègic perquè, quan puguin, explicaran a les empreses les seves propostes. No obstant això, són conscients que aquest any hi haurà “més dificultats econòmiques que mai”. Tot i això, les paraules de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, la setmana passada a aquest setmanari en què expressava tot el suport als administradors han donat una empenta al quintet.

Moltes incògnites

Els administradors mantenen reunions constants amb els diferents serveis de l’Ajuntament, i aquests últims dies ho han fet amb el Patronat de Castells, amb el Consell de la Festa Major i amb els tècnics de Cultura. Ara com ara no poden assegurar quins actes es podran fer i quins no, però tot fa preveure que els actes massius no es podran celebrar i que, si es poden dur a terme, tindran mesures restrictives. És massa d’hora per saber ben bé què vol dir, això, però costa imaginar-se situacions de massificació de gent en actes com la Tronada, la diada de Sant Fèlix, l’Entrada, les cercaviles i processons, els Goigs, els balls, els concerts… En definitiva, que el 90% dels actes puguin fer-se aquest any. Malgrat tot, els administradors expliquen que ells estan preparant una festa madjor “normal”, amb tots els actes de sempre. “Donarem prioritat en tot moment a la salut de la ciutadania i no posarem en risc a ningú, seguint sempre les indicacions de les autoritats sanitàries” , matisen. Així mateix, diuen que tenen pensats “actes diferents però sense concretar res de manera definitiva”, i és que insisteixen que encara falten quatre mesos i que caldrà seguir el dia a dia per saber coses més concretes.

De moment, ja han anunciat els dissenyadors de la imatge de la festa major, el cartell de colles castelleres i la parella de pregoners, però no han donat a conèixer el cartell musical. En aquest sentit, els administradors expliquen que al gener ja tenien emparaulats els grans concerts i que pel que fa a la banda de música i a altres concerts i balls se n’ha parlat darrerament, tot i que no hi ha cap contracte signat.

“Nosaltres tindrem perfectament preparada una festa major completa, amb tots els actes tant tradicionals com lúdics, i ens sabria molt greu que tota aquesta feinada de centenars i centenars d’hores no es pogués materialitzar. Preparar una festa major com la de Vilafranca no és gens fàcil”

Administradors de l’fm 2020

Haurien de ser ells el quintet de l’FM 2021?

En cas que la festa major de Vilafranca s’hagués de suspendre per motius sanitaris i de seguretat arran del coronavirus o fos una festa major de mínims, aquests dies ha agafat força la pregunta de si el quintet hauria de repetir el 2021, una proposta que hauria de sortir de l’Ajuntament i sobre la qual el quintet no es vol pronunciar, malgrat que no tots ho veuen amb els mateixos ulls.

També et pot interessar

Comentaris