Serveis Mèdics Penedès s’adapta a la nova situació per la Covid-19

25/04/2020 - 12:05h

Durant l’alarma sanitària, i pels casos no greus, metges i pacients estan en contacte a través de trucades telefòniques o videotrucades

La sanitat privada és un dels sectors que ha ofert la seva coŀlaboració per reforçar el dispositiu sanitari d’atenció als afectats per l’epidèmia de coronavirus, en cas que sigui necessari. Des de Serveis Mèdics, el seu responsable, Josep Panyella, explica que des del centre ja fa setmanes que s’estan adaptant a la realitat actual i van posar en marxa uns dispositius de comunicació entre metge i pacient via trucada telefònica o videotrucada per evitar desplaçaments en casos no urgents i resoldre dubtes

Per poder-ho fer, el pacient ha de contactar amb Serveis Mèdics a través del telèfon o mail i sol·licitar-ho. D’aquesta manera, podrà resoldre la consulta del pacient d’una manera directa i segura, sempre en casos que no siguin urgents, en què es pot programar una visita presencial amb totes les garanties de protecció.

Per altra banda, des de Serveis Mèdics no han deixat apartats els projectes que tenien al cap abans de la pandèmia, i aviat milloraran les instaŀlacions del servei d’endoscòpia digestiva de Vilafranca i, a Vilanova, faran un pas més en el seu creixement i externalitzaran la rehabilitació. A més, estan coŀlaborant amb Salut i fan radiografies de tòrax als pacients que des dels ambulatoris es considera oportú.

Pel que fa a la protecció del personal, utilitzen el material adequat de prevenció i, a més, han fet testos als treballadors per detectar qui ha generat anticossos i qui no.

“Ens anem adaptant a poc a poc a la nova situació per evitar la paràlisi i, al mateix temps, poder donar atenció a la població que ens necessita”, diu Panyella, al mateix temps que afegeix que, pel que fa al material, estan buscant dia rere dia nous proveïdors, han coŀlaborat amb el SEM i també amb la confinacursa organitzada fa uns dies per l’Ajuntament de Vilafranca, on Serveis Mèdics va aportar un euro addicional pels més de 3.500 inscrits i, per tant, es va doblar el que s’havia recaptat per la Covid-19. A més, Serveis Mèdics repartirà, una vegada aixecat el confinament, 600 kits dentals per als participants de fins a 8 anys inscrits a la confinacursa.

Finalment, pel tema confinament, Josep Panyella creu que és lògic que des del govern estatal es facin mesures en aquest sentit, però considera que hauria de ser un confinament “més racional i permetre sortir a fer una mica d’esport o caminar, una activitat molt necessària per persones amb determinades patologies”.

Panyella considera, també, que potser s’hauria de pensar a adaptar algun centre hospitalari per pacients que no siguin Covid-19 i, així, “evitar un problema afegit com el de contagis dins els hospitals”.

També et pot interessar

Comentaris