Els professionals de les ambulàncies demanen més seguretat i material

D’esquerra a dreta, Neus Gisbert i Luis Enrique Rodríguez
22/04/2020 - 16:18h

El personal d’aquest servei se sent insegur i exigeix testos de Covid-19 per a tots els treballadors, també pels que no tenen símptomes

“En aquest país, el sentit comú costa diners”. Així és com resumeix el coordinador i membre de la junta de l’Agrupació Sindical d’Ambulàncies de Catalunya, Luis Enrique Rodríguez, la situació que estan vivint en l’actualitat els professionals de les ambulàncies, sobretot a l’Alt Penedès i el Garraf.

Des de l’entitat han denunciat aquesta setmana la falta de suport que reben els treballadors per part “de les empreses privades que treballen per al CatSalut o el SEM” i expliquen que se senten insegurs per la falta de material d’autoprotecció durant la pandèmia de Covid-19.

Segons expliquen, els treballadors s’han de fer càrrec de la neteja dels seus uniformes i sovint no tenen tots els recursos per protegir-se de possibles contagis per coronavirus, ja que els protocols de salut laboral s’estan aplicant de manera arbitrària.

Rodríguez apunta que “qualsevol persona pot contagiar” i explica que els treballadors de les ambulàncies només es poden posar l’equip de protecció quan han de tenir contacte amb una persona que ja ha donat positiu o té símptomes, però no amb la resta, tot i que ara ja se sap que hi ha persones positives sense símptomes, el qual també pot ser el seu cas, de manera que podrien contagiar els pacients que han de curar.

Des del sindicat alerten que el personal del transport sanitari és el gran oblidat i que les empreses privades no estan donant el suport necessari als seus treballadors, sempre que no hi hagi denúncies pel mig.
Per tots aquests motius, demanen que l’empresa els renti la roba després de cada torn de treball; que hi hagi testos ràpids per a tots els treballadors, tinguin símptomes o no, i també més equips de protecció i de més qualitat, perquè sovint els han de reutilitzar molts dies seguits.

També et pot interessar

Comentaris