Els menors de 14 anys podran sortir amb un adult per anar a comprar, a la farmàcia o al banc

Foto: ACN
21/04/2020 - 16:29h

Les sortides estaran permeses a partir del proper dilluns, dia 27 d’abril, i el govern espanyol no concreta si hauran de fer-ho amb mascareta

Els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc.

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau aquesta mesura -en el marc de la pròrroga de l’estat d’alarma- que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults. La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts –com s’ha apuntat en les últimes hores- o si hauran d’utilitzar mascaretes. Montero ha apel•lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors “compleixin les recomanacions”.

“Es tracta d’un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés”, ha insistit la ministra. En aquest sentit, ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és “baixa”.

Montero ha concretat que la mesura “d’alleujament” que s’inclourà a la pròrroga de l’estat d’alarma només afecta els infants de menys de 14 anys perquè els majors ja gaudien d’aquesta possibilitat.

En aquest sentit, ha dit que “un nen de 4 o 5 anys no pot anar a comprar el pa sol però els de 15 o 16 anys ja ho han estat fent i, per tant, ho podran seguir fent sense inconvenients”.Montero ha remarcat que cal responsabilitat i que els infants hauran d’anar acompanyats pels adults amb qui conviuen. En qualsevol cas, ha negat que es pugui sortir a l’exterior per fer passejades sense justificar.

També et pot interessar

Comentaris