El Penedès acumula 2.228 ERTOs per la crisi provocada pel coronavirus

Ramon Giró, president de la delegació de la Cambra a l’Alt Penedès
Eva López
16/04/2020 - 20:58h

Més d’un 30% de les empreses de l’Alt Penedès i un 35% de les del Baix Penedès han presentat expedients de regulació d’ocupació

La davallada de l’activitat econòmica està afectant el present de moltes empreses. La majoria han de fer mans i mànigues per tirar endavant el seu dia a dia i fer front a les despeses que acumulen.

A l’angoixa de l’avui, a més, els empresaris hi han de sumar el fet de no saber quan acabarà aquesta situació ni com se’n sortiran quan això passi.

“Al sector empresarial el grau de preocupació és elevat”, ha assegurat Ramon Giró, president de la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Alt Penedès. “L’economia és com un gran vaixell. Costa molt aturar-lo, però quan això passa, posar-lo de nou en marxa no és gens fàcil”, ha apuntat Giró, fent referència a la gran quantitat d’empreses que han hagut d’aturar l’activitat per l’estat d’alarma.

PUBLICITAT

Segons les xifres de l’Observatori de Treball de la Generalitat, al Penedès s’havien presentat fins dimecres 2.228 expedients de regulació temporals d’ocupació (ERTO). A l’Alt Penedès, un total de 1.198 empreses n’han soŀlicitat (un 30% del total), mentre que el Baix Penedès n’han iniciat 1.030 companyies (un 35% del total). Hi ha 15.831 treballadors afectats per la mesura.

Ramon Giró s’ha mostrat especialment amoïnat per aquestes xifres, i també per la incertesa de cara al futur. “Ningú sap què passarà”, ha dit, tot i que ha apuntat que la imaginació pot ser clau per sobreviure a l’era postcoronavirus. “Hem d’aprofitar aquest daltabaix per reciclar-nos, per reinventar-nos. Si hem d’estar parats, busquem la manera de revifar quan això passi”, ha apuntat.

Apostar pel consum de quilòmetre zero i per la digitalització de les empreses són dues de les claus que el president ha apuntat com a bàsiques per tirar endavant en una era en què serà basic “adaptar-se als canvi”, ha afegit Giró.

“El primer que cal fer és superar la crisi sanitària”, ha sentenciat el representant penedesenc de la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha demanat que es donin eines als empresaris per poder garantir la seguretat dels seus treballadors.

“No es poden fer els empresaris responsables de la salut de la gent”, ha dit el cavista sadurninenc, que ha demanat que hi hagi tests per fer la prova del SARS-CoV-2 a tothom.

També et pot interessar

Comentaris