La Granada reparteix mascaretes fetes per voluntaris del poble

15/04/2020 - 15:00h

L’Ajuntament agraeix la iniciativa de diversos veïns i veïnes del municipi

Un grup de voluntaris de la Granada està elaborant mascaretes no sanitàries, que seran repartides entre els veïns i veïnes del poble. El repartiment s’ha iniciat amb les persones majors de 65 anys, i posteriorment es faran arribar a la resta de granadencs.

Les mascaretes s’han confeccionat amb roba 100% de cotó, que presenta una eficiència de filtratge d’un 69%, segons dades emeses pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquest estri és evitar que les gotetes respiratòries de la persona s’expulsin i arribin a l’aire o als objectes i evitar, així, la propagació de la malaltia.

Cal recordar que, al ser una mascareta de roba, és imprescindible desinfectar-la abans de cada ús, rentant-la a 60 °C afegint lleixiu o aigua oxigenada al detergent. Un cop neta, cal planxar-la amb vapor.

L’Ajuntament de la Granada fa arribar el seu agraïment més sincer a tots els veïns i veïnes que han col·laborat desinteressadament en aquesta iniciativa, així com en la resta que aquests dies s’han posat en marxa al poble.

També et pot interessar

Comentaris