Primer pacient per Covid-19 ingressat en un hotel del Vendrell

L’Hotel Sant Salvador reconvertit ocasionalment en hospital convalescent.
14/04/2020 - 18:30h

Tota una planta de l’Hotel Sant Salvador està disponible per a persones que es troben en la darrera fase de la malaltia

Aquest dimarts a la tarda ha ingressat a l’Hotel Sant Salvador del mateix barri marítim del Vendrell el primer pacient que hi passarà un confinament de 14 dies mentre es recupera del tot de la malaltia de la Covid-19.

Es tracta d’un equipament cedit al Departament de Salut de la Generalitat, amb la previsió que hi treballi personal de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona que gestiona l’atenció primària i l’Hospital del Vendrell.

Segons ha explicat la regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montserrat Martín, els pacients de Covid-19 que s’estiguin a l’Hotel Sant Salvador són pacients que ja han superat la fase crítica i fins i tot lleu de la malaltia, però que han d’estar confinats un temps de 14 dies per assegurar-se que ja no poden transmetre el coronavirus i que, per diversos motius, no poden passar aquest confinament al propi domicili.

Pot ser el cas de persones amb fills petits o persones grans a la llar habitual i que, per tant, cal preservar-les de possibles contagis.

Mentre s’estiguin a l’hotel vendrellenc, aquests interns no podran sortir de la seva habitació i seran atesos per personal d’infermeria i mèdic de Santa Tecla, mentre que el centre turístic reconvertit en hospital provisional estarà vigilat per conserges que es repartiran per torns les 24 hores del dia.

El càtering i tot el material d’intendència com llençols i tovalloles, així com el servei de neteja, anirà a càrrec de la Xarxa Santa Tecla.

Apartaments a Calafell

D’altra banda i segons ha explicat també la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell, la Xarxa de Santa Tecla té a disposició de personal mèdic mentre s’allargui l’estat d’alarma pel Covid-19 d’uns apartaments al municipi de Calafell.

Hi podran residir personal mèdic i d’infermeria que no vulguin exposar innecessàriament als seus familiars al risc del coronavirus i que, per tant, mentre s’allargui el període del tractament de la Covid-19 no hagin d’anar a dormir a casa seva si ho poden evitar.

També et pot interessar

Comentaris