Malgrat el confinament la passió pel cant coral continua viva al poble de la Múnia per Pasqua

13/04/2020 - 17:22h

Un grup de cantaires i excantaires de diferents cors del poble interpreten la cançó l’Esquirol, una peça molt nostàlgica per a tots ells

Un grup d’amistats a qui els uneix la passió pel cant coral i el seu passat com a excantaries o exdirectores de la coral infantil el Petit Vailet de la Múnia van decidir fer un muntatge de vídeo amb la cançó de l’Esquirol (coneguda també com Filagarses). Aquesta és una peça que els porta molts records, ja que era (i és) un cant clàssic al poble en època de Pasqua. La proposta es va fer extensiva al grup de caramelles de la Múnia, i al final un total de 23 cantaries o excantaires van formar part d’aquesta iniciativa, a la qual fins i tot algunes persones (malgrat que hi estaven predisposades) no hi van poder participar per problemes tècnics.

Finalment, divendres a la tarda, amb l’assessorament musical de Carla Pujol (actual directora de les caramelles de la Múnia, de la coral infantil El Petit Vailet i tamé excantaire), Anna Morató (exdirectora i excantaire del Petit Vailet) i Marta Coll (exdirectora del Petit Vailet i del cor de caramelles, i actualment codirectora del Cor Xamusia i directora de l’Espinguet de Vilafranca) es van començar a enregistrar les gravacions (cadascú a casa seva) amb les bases que es van facilitar a les cantaires.

Finalment, diumenge al matí van compartir el vídeo final (l’edició del qual va anar a càrrec de Màrian Sadurní), un treball que es va voler dedicar a totes les veus caramellaires del poble i a la coral infantil El Petit Vailet, que aquest any celebra el seu 50è aniversari.

El vídeo de l’Esquirol (que és un poema de Tomàs Garcés amb música de Georg Gotsch) es pot veure al compte d’Instagram del cor de caramelles de la Múnia @caramellesdelamunia i de la coral el Petit Vailet @coralpetitvailet.

També et pot interessar

Comentaris