Les mascaretes del Govern estaran finalment disponibles a les farmàcies a partir del 20 d’abril

La gran majoria de farmàcies no tenen mascaretes
10/04/2020 - 12:45h

El primer repartiment estava programat per dimarts però l’executiu català creu que així tothom en rebrà “des del primer moment”

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que les mascaretes del Govern estaran finalment disponibles a les farmàcies a partir de 20 d’abril, i no a partir de dimarts, com estava previst fins ara. En un principi, es comptava amb què es podrien repartir 100.000 mascaretes a partir de dimarts vinent, però per a “garantir el bon funcionament de la mesura i que tothom les pugui obtenir des del primer moment”, el Govern ha decidit ajornar-ho al 20 d’abril per posar-ne a disposició un milió i mig.

La primera remesa de mascaretes, que es repartiran amb la targeta sanitària, serà per a col·lectius vulnerables i “per als que reprenguin l’activitat laboral fora dels seus domicilis”.El Govern n’ha encarregat 14 milions i calculen que acabaran de repartir-se a principis de maig. Budó ha explicat que quan el Govern va fer la comanda de les mascaretes creia que el confinament total s’allargaria més i, segons això, les primeres -100.000- havien d’arribar a dimarts.

Després d’haver parlat amb el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, la Generalitat ha decidit posar-les al servei de la ciutadania el 20 d’abril, i no abans. Amb tot, al maig n’acabaran servint 14 milions i per això garanteixen que “abastaran sobradament a tota la població”. Les mascaretes –cada una amb un cost de 0,64 euros, més IVA- es repartiran pel país amb criteris poblacionals.

També et pot interessar

Comentaris