La Covid-19 s’endú Joan Esteve, responsable de l’atenció a l’usuari de l’ABS Baix Penedès Interior

09/04/2020 - 16:30h

Nascut a Vilafranca i exmembre de balls de l’FM, Esteve havia treballat al CAP del Vendrell durant dues dècades

Aquest dimecres va morir en un hospital de Tarragona Joan Esteve, nascut a Vilafranca del Penedès fa 58 anys i que era molt conegut en l’àmbit de l’atenció sanitària primària a la comarca del Baix Penedès.

Havia treballat durant dues dècades al Centre d’Assistència Primària (CAP) del Vendrell i des de fa 5 anys ho feia com a responsable administratiu de l’atenció al ciutadà del CAP de l’Arboç, seu de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Penedès Interior i que aquest migdia li ha dedicat un emotiu minut de silenci.

Hi han acudit els quatre alcaldes dels municipis de referència d’aquesta ABS: Joan Sans (L’Arboç), Amadeu Benach (Banyeres del Penedès), Jordi Marlès (Llorenç del Penedès) i Joan Ignasi López (Sant Jaume dels Domenys).

Joan Esteve va contraure la malaltia de la Covid-19 i feia més de dues setmanes que es trobava ingressat en un centre sanitari de Tarragona. Després de romandre a la Unitat de Cures Intensives (UCI), malauradament ha estat víctima de l’epidèmia del nou coronavirus.

Amant de la Festa Major de Vilafranca

Nascut a Vilafranca del Penedès, Joan Esteve era un entusiasta de la festa major de la capital penedesenca i, de fet, havia fins i tot estat membre de tres balls folklòrics de ‘La més típica’: el Ball d’en Serrallonga, del qual en va ser dels primers balladors quan es va recuperar el ball, el 1980 -i al qual va pertànyer durant cinc anys-, del Ball de Diables, del qual era membre actiu de la colla d’ex diables; i del Ball de Capgrossos.

La colla del Ball d’en Serrallonga de Vilafranca del Penedès a la dècada dels anys vuitanta, amb Joan Esteve (el segon dels balladors drets per l’esquerra)

A la capital de l’Alt Penedès i a banda de dir que va estudiar al Col·legi Sant Ramon de Penyafort, Joan Esteve també havia fet teatre amb el grup Generació 60 i va estar vinculat al Moviment Infantil de Vilafranca (MIV).

Altres aspectes de Joan Esteve són la seva vinculació amb l’Assemblea de la Creu Roja del Baix Penedès, des de feia 28 anys; i en aquesta comarca penedesenca hi va trobar qui ha estat la seva dona, nascuda al Vendrell; mentre que vivia a Segur de Calafell. Esteve era pare d’un noi.

També et pot interessar

Comentaris