El Govern prorroga automàticament els carnets de famílies nombroses i monoparentals

09/04/2020 - 10:00h

Tots els títols que caduquin abans del proper 31 de maig es renovaran per un any i de l’1 de juny al 31 d’octubre per sis mesos

 El Govern ha decidit prorrogar automàticament els carnets de famílies nombroses i monoparentals, segons ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Així, els títols que caduquin abans del 31 de maig seran renovats automàticament per un any, mentre que els que ho facin entre l’1 de juny i el 31 d’octubre ho faran per sis mesos.

Del total de títols de famílies nombroses, més de 35.000 havien de ser renovats en aquest període, mentre que en el cas de les monoparentals, ho havien de fer gairebé 20.000.L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) ja havia demanat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que es prorroguessin automàticament un any els títols de família nombrosa que hagin caducat i s’hagin de renovar durant la vigència de l’estat d’alarma.

Així, les famílies hauran de sol·licitar-ne la renovació igualment, un cop acabi l’estat d’alarma. En el cas de fills que durant el període de pròrroga automàtica compleixin 21 anys o més, i no cursin estudis adequats a la seva edat i titulació o encaminats a l’obtenció d’un lloc de treball, o compleixin 26 anys i, en ambdós casos, no tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, no serà efectiva aquesta pròrroga automàtica i deixaran de ser beneficiaris en no complir els requisits legals.

A Catalunya hi ha 140.997 famílies acreditades amb el títol de família nombrosa (dades de 31 de desembre de 2019), de les quals 35.486 l’haurien de renovar en el període assenyalat. Pel que fa a les famílies monoparentals, en total en són 65.215, de les quals 19.405 seran beneficiades per la renovació automàtica dels títols.

També et pot interessar

Comentaris