Els positius per SARS-CoV-2 confirmats al Penedès arriben ja als 375

Imatge del mapa elaborat pel Registre Covid-19. FOTO: REGISTRE COVID-19
08/04/2020 - 19:20h

En una setmana ha crescut un 88% la xifra de persones infectades, i les ABS del Vendrell i Vilafranca són les que acumulen més casos

La majoria d’experts coincideixen a apuntar que la famosa corba de contagis per nou coronavirus comença a aplanar-se a Catalunya. Malgrat tot, les xifres que dona el Departament de Salut diàriament continuen sent esfereïdores. Dimarts, el país sumava ja 29.647 persones infectades i 3.041 morts. El raig de llum l’aporten les altes, que també continuen creixent sense fre i ja arriben a les 12.250.

Com a la majoria d’indrets, al Penedès l’evolució de la pandèmia aquesta darrera setmana ha estat vertiginosa, amb un increment molt més pronunciat que en dies anteriors. Un fet que es podria explicar perquè es fan més tests.

Segons les dades publicades al mapa interactiu Registre Covid-19, l’última setmana a l’Alt i el Baix Penedès han crescut un 88,4% els positius per SARS-CoV-2. El 2 d’abril, el total de casos a les diferents àrees bàsiques de salut (ABS) penedesenques sumava 199, mentre que aquest dimecres la xifra ja es de 375.

La setmana anterior, entre el 28 de març (data en què el govern va començar a donar registres per ABS) i el 2 d’abril, l’augment havia estat del 59,2%, passant de 125 a 199 casos.

Per zones, les ABS que donen servei a un grup més gran de població (les del Vendrell i Vilafranca) són les que han registrat un creixement més elevat de nous positius. En una setmana la del Vendrell ha passat de 48 a 93 confirmacions de contagis per nou coronavirus, i les dues ABS de Vilafranca han passat de 32 a 73. L’ABS Vilafranca I (que correspon al CAP històric) suma 45 casos, mentre que a l’ABS Vilafranca II, n’hi ha 28.

També et pot interessar

Comentaris