El CIT fa una macroenquesta per copsar la situació del comerç del Vendrell pel Covid-19

Un dels carrers comercials del Vendrell, totalment desert per l’estat d’alarma.
Ricard Vinyals
08/04/2020 - 10:53h

L’associació comercial que compta amb desenes d’establiments associats també reclama ajuts a les entitats bancàries

El Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell ha enviat una enquesta als seus establiments comercials associats amb la voluntat fer “un estudi que reflecteixi la situació en la qual ens trobem i del que pot representar a curt termini el tancament obligatori de les empreses i comerços de la nostra vila”.

Les dades que se n’obtinguin seran traslladades a les autoritats competents, “per tal d’oferir dades verídiques de la situació i que puguin començar a elaborar un pla urgent d’actuació quan tot això finalitzi”, es demana des del CIT a l’hora de fer arribar l’enquesta als comerços.

A més, el CIT del Vendrell demana als seus associats que la facin arribar al més ampli nombre d’empreses, perquè les dades siguin el més fidedignes de la situació creada pel coronavirus de la Covid-19 en el comerç vendrellenc.

Entre les preguntes que es fan als comerciants hi ha el fet de saber si han hagut de tancar o no el negoci arran de la pandèmia, quines mesures s’han pres, si han vist obligats a presentar un expedient regulador temporal d’ocupació (ERTO) als treballadors i, per exemple, si han hagut de demanar algun tipus d’ajut econòmic i/o fiscal.

Petició a les entitats bancàries
D’altra banda, el CIT del Vendrell que presideix Salvador Rodríguez també ha fet arribar a les entitats bancàries una petició per carta amb l’objectiu que, donada la crisi que viu el sector comercial i també els empresaris i treballadors autònoms per la Covid-19, tinguin en compte diversos ajuts al sector.

Així, per exemple, com que la majoria de petites empreses no poden facturar des de fa unes setmanes i moltes de les que ho poden fer es veuen obligades a operar mitjançant transaccions electròniques segures amb banca en línia i els TPV -“tot per la seguretat de les persones”, es diu des del CIT- es demana als bancs que aturin el cobrament de les quotes de manteniment dels aparells que fan possible les vendes en línia.

PUBLICITAT

Aquí s’hi inclouen els anomenats terminals TPV perquè els clients puguin pagar amb targeta bancària. “Us demanem que preneu seriosament aquesta demanda i que ens ajudeu a passar aquesta etapa incerta que no sabem a on ens portarà, si no ens ajudem els uns als altres”, ha fet saber el president del CIT vendrellenc a les entitats bancàries amb presència al municipi.

També et pot interessar

Comentaris