Iniciatives solidàries a la Bisbal del Penedès per afrontar l’epidèmia del Covid-19

03/04/2020 - 18:00h

Al municipi han sorgit diverses iniciatives a càrrec del veïnat del nucli històric i d’urbanitzacions

Diversos veïns de la Bisbal del Penedès, com arreu del país, han engegat iniciatives solidàries o altruistes arran de la situació actual generada pel coronavirus Covid-19.

Una d’elles és la que ha posat en marxa un veí del barri de Can Gordei, Òscar López, que està treballant –amb la col·laboració de diversos voluntaris– en la impressió en 3D de mascaretes fabricades amb material vegetal, biodegradable i no tòxic per poder-les entregar als col·lectius que les necessiten.

Aquesta setmana n’han començat a entregar a diversos col·lectius, com a la residència el Colomer, a la farmàcia de la Bisbal del Penedès i a alguns establiments del municipi. Ara, segons ens ha explicat López, els voluntaris estan treballant per confeccionar mascaretes per als Mossos d’Esquadra del Vendrell.

De la seva banda, la veïna de Can Gordei Loli Gil està fent mascaretes de tela amb retalls de tela i cintes que té a casa. Aquestes mascaretes les reparteix entre les persones a qui els calen a través de la Regidoria de Benestar Social. Qui en necessiti, pot contactar amb la regidora Paqui Cepas. Ja se n’han repartit una trentena.

Finalment, l’artista local Zara (coneguda com Zaranoia) està confeccionant i compartint dibuixos per pintar al seu web en un apartat titulat “Dibujos para una cuarentena” (https://www.zaranoias.com/dibujos-para-una-cuarentena/) amb l’objectiu d’ajudar els veïns del municipi a passar d’una forma més agradable el confinament.

També et pot interessar

Comentaris