S’incrementen les altes per coronavirus al Penedès

03/04/2020 - 13:29h

A l’Hospital de l’Alt Penedès s’ha passat de 3 a 28 altes en 10 dies i fins aquest divendres hi ha 63 ingressats i han mort un total d’11 persones

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès han mort fins aquest divendres un total d’onze persones per Covid-19. Tres d’elles van morir fa dues setmanes, set la setmana passada i una altre fa 48 hores.

Malgrat la duresa de la situació, hi ha una nota esperançadora: el nombre d’altes s’està incrementant de manera exponencial. Així, en els últims 10 dies han passat de 3 altes a 28, que és la xifra total aconseguida fins aquest divendres.

Pel que fa al nombre de malalts ingressats per malalties respiratòries, es manté al voltant de la seixantena. Concretament, aquest divendres n’hi havia seixanta-tres, la mateixa xifra que dijous i dos més que dimecres però onze menys que dilluns, ja que la majoria s’han pogut donar d’alta.

Cal destacar que des de l’Hospital de Vilafranca s’informa dels ingressats per malalties respiratòries i no només per Covid-19, ja que hi ha un gran volum de proves per fer que s’estan gestionant de la millor manera possible i, per tant, no tenen els resultats tan ràpid com voldrien. Així i tot, des del centre es destaca que tots els malalts respiratoris es tracten com si fossin positius en coronavirus i, per tant, no esperen el resultat de la prova per atendre’ls convenientment.

Tal com informava fa uns dies el 3d8, el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, Josep Lluís Ibáñez, manté que considera que a l’Alt Penedès s’està controlant “força bé” la pandèmia gràcies a les mesures de prevenció que es van fer setmanes abans de l’estat d’alarma.

En aquests moments, a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès hi ha tres plantes sectoritzades per atendre els malalts de Covid-19 i minimitzar al màxim el risc de contagi. Aquesta reestructuració ha fet que altres serveis, com l’àrea de parts o les consultes de pediatria, hagin canviat d’ubicació, tal com ja es va explicar al 3d8 de la setmana passada.

Per altra banda, el centre vilafranquí ha decidit fer un pas més en la comunicació i, a part de les trucades que reben diàriament els familiars per part dels professionals informant sobre l’evolució del pacient, s’han repartit diverses tauletes perquè els pacients en aïllament que ho necessiten puguin fer videotrucades amb els seus familiars amb l’ajuda del personal assistencial de les plantes.

En un altre ordre de coses, aquesta setmana s’ha donat a conèixer que l’Hotel Pere III s’ha convertit en un espai de descans amb deu habitacions per a professionals sanitaris de l’hospital que viuen lluny de Vilafranca i necessitaven dormir més a prop del centre per descansar més i estar en les millors condicions.

Situació al Baix Penedès
La direcció de l’Hospital del Vendrell és optimista de cara a la gestió dels casos de coronavirus que es tracten al centre, en el sentit que els ingressos per Covid-19 ja no van al ritme elevat de dies anteriors. Així, segons apunta el doctor Josep Mercadé, s’ha aplanat la corba de casos acumulats i el personal mèdic disponible pot gestionar millor la pandèmia.

Així mateix, també han augmentat les altes mèdiques. Si dimecres de la setmana passada havia abandonat el centre comarcal del Baix Penedès el primer pacient que superava el Covid-19, dijous es van donar cinc altes en una sola jornada.

D’altra banda, val a dir que la Regió Sanitària del Camp de Tarragona informa només dels casos positius i defuncions per Covid-19 a tota la demarcació i no per comarques, i en aquest sentit les xifres disponibles en tancar aquesta edició (ahir dijous al migdia, amb dades de dimecres) deien que hi havia registrats 637 casos de positius per Covid-19. D’aquests, 274 estaven ingressats en hospitals i, més concretament, 62 en unitats de cures intensives (UCI).

El nombre de víctimes mortals a tota la demarcació de Tarragona, al marge de les Terres de l’Ebre, era de 48. Dues d’aquestes morts, entre d’altres, s’han produït la darrera setmana a l’Hospital del Vendrell, segons els casos concrets dels quals informem a la pàgina 24 d’aquesta edició.

També et pot interessar

Comentaris