El bus urbà de Vilafranca passa a ser gratuït i la línia L2 deixa de donar servei

02/04/2020 - 20:00h

El servei de bus urbà serà gratuït mentre duri l’estat d’alarma i només prestarà servei la línia L1

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat un decret pel qual s’estableix l’anul·lació, a partir de dissabte 4 d’abril, de totes les expedicions que fa la línia L2 del bus urbà i la continuïtat del servei que cobreix la L1 de dilluns a diumenge, mantenint la totalitat de les seves expedicions. Així mateix, s’estableix la gratuïtat del servei de bus urbà per a tota la ciutadania a partir d’aquest dijous i durant el període de vigència de prolongació i enduriment de l’estat d’alarma pel COVID-19.

Fins ara ja gaudien de la gratuïtat les persones majors de 65 anys i persones amb mobilitat reduïda i ara i mentre s’allargui l’estat d’alarma la mesura s’aplicarà a tothom que utilitzi el bus urbà.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament de Vilafranca pretén protegir la salut i la seguretat dels ciutadans, alhora que garantir l’adequada prestació dels serveis essencials, amb motiu de la situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel COVID-19.

D’altra banda, la gratuïtat temporal del transport públic també s’estén a tots els serveis de transport de viatgers comarcals i interurbans per carretera a tot el territori. La gratuïtat del transport públic s’ha decretat per facilitar la mobilitat de les persones treballadores de serveis essencials en la contenció del COVID-19.

Aquestes mesures han estat preses d’acord amb l’Ordre de del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que estableix una reducció de l’oferta dels serveis de transport de viatgers en l’àmbit urbà per assolir nivells de prestació similars als dels caps de setmana, i l’acord del Consell d’Administració de l’ATM (Autoritat Metropolitana del Transport) en l’àmbit del sistema tarifari integrat.

S’aconsella als usuaris que consultin les webs de les diferents empreses operadores de transport interurbà per conèixer l’oferta actualitzada d’expedicions, tenint en compte la reducció dels serveis amb motiu de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

Comentaris