Sant Fèlix, confinat a casa de l’administradora Laura Pascual

Foto: Josep M. Jané
01/04/2020 - 19:00h

Dissabte es va fer un canvi de sant atípic i dilluns al vespre, en l’homenatge als sanitaris en la crisi del COVID-19 el sant va sortir al balcó

Dissabte al vespre a sant Fèlix li tocava canvi de domicili. Tal com mana la tradició els cinc administradors de l’any es reparteixen durant deu setmanes cadascú el sant vilafranquí a les seves llars. Dissabte tocava canvi, de casa de la Sara Baeza que viu al Centre Vila per anar a la casa de l’administradora Laura Pascual, al barri de Sant Julià. El canvi coincidia amb el confinament que estem vivint arran de la crisi del coronavirus i va ser del tot atípic. Sense gent, sense gralles, sense cercaviles… només la Laura Pascual i el seu company amb la furgoneta van anar a buscar el sant per portar-lo a casa seva.

Ho van fer respectant el màxim les mesures de seguretat i intentant ser el màxim curós possible per no malmetre la figura del sant. Ara, fins que no s’aixequi el confinament ningú podrà anar a veure sant Fèlix a casa de la Laura Pascual però de moment ella ja va posar-li una espelma al sant perquè té un tiet hospitalitzat i perquè es pugui recuperar com més aviat millor. Dilluns, però, a les 8 del vespre, coincidint amb l’homenatge que el poble fa al personal sanitari davant la crisi del COVID-19 van tenir la idea de treure el sant al balcó que dóna a la plaça de la Sardana. Un gest que els veïns van agrair cridant “vis Sant Fèlix” i “gràcies”.

Fins al 6 de juny, quan toca el darrer canvi el sant estarà al pis de la Laura Pascual que espera amb ansietat s’aixequi el confinament per fer una gran festa de rebuda al sant. De moment es fan companyia mútua al menjador de casa.

També et pot interessar

Comentaris