Pontons recupera la normalitat després d’una allau de desplaçaments

Tasques desinfectants al municipi de Pontons | Ajuntament
Xavi Gonzàlez
30/03/2020 - 15:00h

L’alcalde del municipi s’havia mostrat molt preocupat en els últims quinze dies per culpa de les segones residències

A diferència del que havia passat els últims caps de setmana, a Pontons aquest darrer no s’ha registrat un augment massiu de barcelonins fent ús de la seva segona residència. I és que l’alcalde del municipi, Josep Tutusaus, s’havia mostrat molt preocupat –i alhora molest– davant el gran nombre de desplaçaments que s’havien donat al seu municipi de persones de l’àrea metropolitana que tenen la segona residència en aquesta vila penedesenca. Durant el passat cap de setmana, que ha estat el tercer de confinament, Tutusaus ha explicat al 3d8 que tot “s’ha racionalitzat més, i la gent ha complert no pujant a la segona residència”. Malgrat tot, aquest no ha estat l’únic problema del poble, ja que també han patit per la reserva d’aliments.

De fet, a Pontons hi ha dues botigues, però Querol –una població de 800 habitants amb moltes urbanitzacions propera a Pontons– no disposa de cap. Afortunadament, la població s’ha pogut anar proveint, però probablement l’anunci que van fer divendres els Mossos d’Esquadra anunciant diversos controls policials en diferents punts de les carreteres i autopistes de tot el territori hauria fet reflexionar moltes persones sobre la necessitat de desplaçar-se, i més quan s’anunciaven sancions que podien anar entre els 600 i els 30.000 euros.

Treballant tot el dia

Tutusaus ha explicat que a Pontons que aquests dies han repartit un tríptic a totes les cases del municipi en què hi ha els telèfons de l’alcalde i del primer tinent d’alcalde per a qualsevol urgència, i en què també s’informa de l’horari de l’ajuntament (que és de 9 a 14h), a banda de les recomanacions sobre les mesures d’higiene i la necessitat de no sortir de cada.

PUBLICITAT

Per aquest motiu, la brigada municipal, que fins ara només treballava als matins, s’ha repartit en torns per cobrir tota la zona de 8 a 21 hores els set dies de la setmana. A més, des del consistori es tenen controlades 121 persones grans, a una vintena de les quals truquen cada dia per conèixer el seu estat i saber si necessiten alguna cosa. “Són persones de més de 80 anys que viuen soles, algunes en masies aïllades. Els anem a comprar el menjar o els portem els medicaments que necessitin”, ha explicat Tutusaus. A la resta d’aquest poc més de centenar de persones se’ls truca cada dos dies. A banda, diàriament s’estan fent tasques de desinfecció dels espais públics del poble.

També et pot interessar

Comentaris