El coronavirus domina un creuer de penedesencs als Emirats Àrabs

29/03/2020 - 20:00h

La crisi del coronavirus ha agafat molts penedesencs de viatge, alguns dels quals ens han explicat tot el que han hagut de fer per poder tornar a casa

Viatges truncats pel Covid-19. Amb l’estat d’alarma decretat pel Govern de l’Estat, la gran majoria de penedesencs que eren fora de viatge han volgut tornar a casa abans del que tenien previst i han hagut de fer front a canceŀlacions de vols, canvis d’itinerari d’última hora, trucades a les ambaixades i consolats i els nervis de veure el tancament de l’espai aeri d’alguns països, cosa que els deixava sense gaires opcions per tornar a Espanya. Molts d’ells, doncs, han viscut autèntiques peripècies que poc s’haurien imaginat fa uns mesos. Alguns d’ells ens ho han volgut explicar en primera persona, com és el cas de la Laura Cugat des del Vendrell.

“Laku Travel, oficina de viatges de Torredembarra, va realitzar el passat 6 de març un viatge de grup de més de 70 persones (una dotzena de les quals del Vendrell i de Calafell) als Emirats Àrabs. Era un creuer de set nits en què es visitava inicialment Qatar, Dubai, Abu Dhabi i Oman.

Tot just 15 hores abans de l’inici del viatge se’ns va informar als organitzadors del grup que Qatar i Oman tancaven port marítim al creuer, de manera que, contra rellotge, vam haver de regestionar totes les excursions organitzades a la destinació amb el nou itinerari, afegint Khor Fakhan i un dia més a Abu Dhabi, ja que teníem organitzades excursions cada dia.

Després dels dos primers dies a Dubai, com s’estipulava en el programa, partíem cap a Khor Fakhan, nova parada comunicada abans de salpar, però després de 30 minuts de retard se’ns va informar per megafonia que Khor Fakhan també tancava la seva entrada per via marítima, així que ens vam quedar un dia més a Dubai (havent d’anuŀlar l’excursió en Khor Fakhan) i buscar una alternativa per als nostres clients a Dubai.

Després del dia de navegació que teníem al programa, hauríem d’haver fet parada a Abu Dhabi a les 8 h, la qual no es va poder realitzar pel mateix motiu, per la qual cosa vam acabar a Dubai novament avisats pel comandant a l’últim moment, on vam gestionar les excursions des de Dubai a Abu Dhabi, ja que els separen 120 quilòmetres.

L’últim dia vam tenir complicacions per amarrar novament a Dubai, ja que era l’únic port de la zona que acceptava creuers. El port estava desbordat i vam haver d’esperar molt de temps enmig de la mar fins poder amarrar novament.

En aquest temps el grup es divertia a bord fent classes de ball, banyant-se a la piscina, prenent el sol, veient espectacles de teatre, etc.

Vam tornar el dia 13 a la nit, com teníem contractat. Tots vam arribar a les nostres cases en perfecte estat.”

També et pot interessar

Comentaris