El coronavirus atura les obres de la teulada de Santa Maria

Treballs abans d’aturar les obres | Josep M. Feliu
Xavi Gonzàlez
25/03/2020 - 17:30h

La coŀlocació de les teules serà l’últim pas de les obres que, si no hi ha cap contratemps major, estaran acabades abans de festa major

Des de fa uns dies, les obres de restauració de la teulada de la basílica de Santa Maria estan aturades a causa de la pandèmia del coronavirus. Els treballs es van iniciar a finals del mes de novembre de l’any passat i estava previst que s’acabessin a finals d’abril, però l’aturada farà que s’allarguin fins a l’estiu, malgrat que, si no hi ha cap contratemps important, estaran a punt abans de festa major.

Durant les obres es van seguir diferents passos: després de construir una plataforma a l’interior de la teulada per facilitar la mobilitat dels treballadors, es va iniciar l’extracció de les teules i, un cop buidat tot el sostre de teules, van quedar a la vista les llates, les encavallades i tots els elements de fusta. Va ser aleshores quan es va procedir a l’extracció dels elements en mal estat i a programar-ne la substitució.

PUBLICITAT

En el moment de l’aturada d’obres s’havia pogut instaŀlar el sistema d’aïllament i faltava coŀlocar les teules. Com a últim pas es deixarà l’extracció de les teulades dels laterals i els contraforts de la façana nord per documentar arqueològicament quins elements es conserven sota, tal com ja es va fer a la façana sud. Un cop es finalitzi la intervenció de tota la coberta, s’habilitarà un pas per fer l’espai entre la teulada i les voltes de l’església visitable. D’aquesta manera, es podrà anar des del segon pis del campanar, a l’absis, fins als campanars de la façana principal, creuant els cinc trams de la nau i descobrint aquest espai fins ara desconegut d’aquesta gran construcció medieval que el 1920 va rebre el títol de basílica menor.

També et pot interessar

Comentaris