Les esglésies tanquen les seves portes

25/03/2020 - 10:05h

Es mantenen el toc de campanes a les 12h i les misses es poden seguir cada dia pel canal de youtube a partir de les 20.10 hores

Donada la delicada situació en què es troba el país, i seguint les indicacions del bisbat de Sant Feliu de Llobregat des de la parròquia de Santa Maria de Viulafranca continuen suprimides les misses, actes de culte i totes les activitats pastorals de les parròquies; i a partir d’ara també les esglésies resten tancades.

Cada dia a les 12h (l’hora de l’Àngelus) toquen les campanes de Santa Maria i de moltes altres esglésies de la comarca i del país com a signe de pregària i solidaritat amb els afectats pel coronavirus i per tota la població.

També cada dia (de dilluns a dissabte) se celebra la missa a la capella del Santíssim a porta tancada i sense fidels. L’hora d’aquesta missa s’ha retardat a les 20:10h per facilitar que tots els fidels puguin participar abans en l’aplaudiment als sanitaris des de les finestres i els balcons que es fa a les 20h. Aquesta missa es pot seguir en directe a través del canal youtube al qual es pot accedir directament des del web de les parròquies de Vilafranca. El diumenge es recomana seguir la missa per televisió.

Pel que fa a les exèquies, també s’han suprimit totes les celebracions exequials, tant a les esglésies com als tanatoris. És per això que les parròquies ofereixen a les famílies poder celebrar les exèquies cristianes pel seu familiar difunt més endavant, així com la missa funeral dels dilluns quan sigui possible celebrar-les. Si alguna família ho desitja, també es pot recordar la persona difunta en alguna de les misses que se celebren a porta tancada cada vespre.

Els mossens estan disponibles per atendre telefònicament qualsevol dubte, aclariment o informació que necessitin al despatx parroquial sobre aquesta o qualsevol altra qüestió.

Finalment, sobre els oficis de Setmana Santa, properament es donaran a conèixer els horaris de les celebracions que tindran lloc a la basílica a porta tancada i sense fidels, per tal de poder-les seguir per internet; així com també els horaris de les retransmissions televisives d’aquestes cerimònies pròpies de la Setmana Santa.

També et pot interessar

Comentaris