Primera alta mèdica per curació de Covid-19 a l’Hospital del Vendrell

Personal mèdic de l’Hospital del Vendrell aplaudint el primer pacient que abandona el centre després de l’episodi pel coronavirus. (Foto: Xarxa Santa Tecla)
24/03/2020 - 20:30h

El pacient ha sortit de l’equipament sanitari comarcal a mitja tarda d’aquest dimarts

Es diu Jaime, té 46 anys i és el primer pacient donat d’alta després de patir la Covid-19 provocada pel nou coronavirus i que l’ha fet estar ingressat deu dies a l’Hospital del Vendrell.

Així ho ha destacat el director de l’Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, en un ‘post’ a les xarxes socials de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona que gestiona l’hospital comarcal del Baix Penedès.

El moment de la sortida d’en Jaime de l’Hospital del Vendrell, aquest dimarts a les 16.30h, ha estat ple d’emotivitat i l’equip sanitari del centre ho ha volgut celebrar de manera discreta en el moment que el pacient abandonava l’equipament després d’estar-se aïllat en una habitació de la tercera planta de l’hospital vendrellenc.

“Mentre baixava l’escala rumb a la sortida, donava les gràcies repetidament a l’equip de Medicina Interna dient-los “sois unos héroes” i plorava contingudament oferint les seves llàgrimes a les metgesses, infermeres i auxiliars que l’han cuidat aquests dies”, explica el doctor Josep Mercadé en l’esmentat article.

“En aquell moment, quan el Jaime s’allunyava cap a la porta i els sanitaris aplaudien amb força, satisfets de la feina ben feta, un bri d’esperança ha recorregut l’hospital i ens ha donat forces per creure i confiar que aquesta guerra la guanyarem, la gent des de casa i nosaltres a les trinxeres de l’hospital”, continua el director del centre sòciosanitari.

Amb tot, el doctor Josep Mercadé remarca també que “el comiat no ha durat ni cinc minuts. Ningú no es pot relaxar. Tothom ha tornat a la feina, no hi ha horaris, cadascú amb la seva missió, tots concentrats donant-ho tot dia a dia, hora a hora, minut a minut”.

Per bé que la intenció inicial de l’equip mèdic era enregistrar un petit vídeo del moment, la persona que se n’encarregava s’ha obligdat de prémer el botó ON de la càmera -“trasbalsat per la singularitat del moment”, diu el doctor Mercadé, que afegeix que aleshores “tot ha quedat en una senzilla foto de tres internistes de l’equip de Medicina Interna”.

El director de l’Hospital del Vendrell conclou el seu escrit amb un agraïment públic a la feina de tot l’equip sanitari que lluita contra el coronavirus.

Xifres del Camp de Tarragona

D’altra banda, segons xifres del Departament de Salut, a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi ha hagut fins el moment 3 víctimes mortals de Covid-19, mentre que hi ha 195 casos positius registrats: 110 de pacients ingressats i 29 en unitats de cures intensives. Els tres morts van ser aquest dilluns, mentre que avui dimarts no n’hi ha hagut cap. Salut ja no dona dades per comarques, la qual cosa fa impossible l’afectació concreta que la Covid-19 té al Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris