Som Poble-ERC del Vendrell proposa al govern local mesures pels efectes del coronavirus

Els sis regidors i regidores de Som Poble-ERC del Vendrell.
23/03/2020 - 18:10h

El principal grup a l’oposició vendrellenca planteja una desena de punts per mitigar l’impacte econòmic i social de la pandèmia

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell, tot i que remarca que des de l’inici de la crisis provocada pel coronavirus ha estat al costat del govern de la vila, creu que s’ha d'”impulsar un pla de xoc urgent contra les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en les famílies i en el teixit empresarial de la ciutat, que complementin les mesures que han pres tant el Govern d’Espanya com el Govern de la Generalitat”.

Així, el grup de Som Poble-ERC ha presentat al govern vendrellenc del PSC-Cs-AVP un conjunt de propostes com a punt de partida d’un paquet més ampli de mesures socials, fiscals i  de suport a l’activitat econòmica, que considera que hauria d’arribar després.

Les propostes estan distribuïdes en diversos apartats:

Lloguers, impostos, comerç i proveïdors

El municipi del Vendrell i la comarca del Baix Penedès presenten una xifra d’atur molt més elevada que la resta i l’economia d’aquest territori està basada en el sector serveis, “fet que fa preveure que l’impacte socioeconòmic d’aquesta crisis pot ser molt més important al Vendrell i al conjunt del Baix Penedès que a d’altres indrets”, diu Som Poble-ERC. És per aquest motiu, que des de Som Poble-ERC “proposem activar immediatament accions com ajuts per al lloguer per a famílies vulnerables, ajornament en el pagament d’impostos i taxes o suport econòmic al petit comerç, els autònoms i els proveïdors”, diu en un comunicat.

També demana al  govern local que, si cal, esmeni el pressupost 2020 per fer front al pla e reactivació, que ha de mobilitzar tots els recursos possibles, incloent-hi el pla de contingència.

A continuació, apuntem totes les propostes de Som Poble-ERC al govern local del Vendrell:

  1. Línia d’ajuts i subvencions per al lloguerd’habitatge a les famílies amb pocs recursos queviuen en immobles públics o privats de lloguer.
  2. Aturada i ajornament del cobrament d’impostos, embargaments per impostos, impagats i taxes municipals, seguint les modificacions establertes per BASE.
  3. Ampliació del termini de pagament de l’IBI d’aquest any.
  4. Obertura de línies d’ajuts i/o subvencions al comerç, destinades a compensar la taxa de terrasses i la taxa de residus comercials.
  5. Indemnització de les empreses i autònoms que treballen per a l’Ajuntament i quehan vist suspesos els seus contractes.
  6. Avançament del pagament de les factures, d’autònoms i petits i mitjans comerços que treballen per a l’Ajuntament per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.
  7. Desenvolupament i impuls d’un Pla Local de reactivació econòmica i socialespecífic pera després d’aquesta emergència.
  8. Modificació si s’escau, del pressupost municipal 2020 per fer efectives aquestesmesures, com per exemple l’amortitzaciódels càrrecs de confiança que encara no estan nomenats.
  9. Mobilització de tots els recursos econòmics de l’Ajuntament per mitigar les conseqüències de la crisi del Coronavirus al Vendrell, incloent-hi el fons de contingència del pressupost.
  10. Instar el govern espanyol peraixecar les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesapels ens locals i així poder mantenir l’estat de benestar davant la crisi generada pel Coronavirus. També treballar per ajornar el pagament dels subministraments bàsics, d’una banda i de l’altra, dels lloguers.

També et pot interessar

Comentaris