La Generalitat reparteix 4.700 targetes moneder al Penedès

Pla detall de les targetes moneder que s’estan distribuint. FOTO: ACN
23/03/2020 - 21:00h

El Govern català vol garantir així la continuïtat de les ajudes a tots els alumnes que tinguin una beca menjador durant aquest curs

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Educació, ha habilitat targetes de prepagament per a tot a l’alumnat dels nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria que durant el curs escolar 2019-2020 gaudia d’un ajut de menjador. D’aquesta manera es vol garantir la continuïtat d’aquests ajuts, en forma de targetes moneder, mentre els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la Covid-19

Donat que els consells comarcals tenen delegada la competència de la gestió dels ajuts de menjador, la Generalitat els ha enviat les targetes de prepagament perquè siguin aquests ens els que organitzin el repartiment i les lliurin als ajuntaments per a la seva distribució final de cara als propers dies de la millor manera possible. En el cas del Penedès, a l’Alt Penedès han arribat 2.000 targetes i al Baix Penedès 2.700.

Cada targeta estarà carregada amb un import de 40 euros i s’han de fer servir exclusivament per a compres en establiments d’alimentació. No cal fer cap operativa prèvia per activar-les.

Juntament amb les targetes, el Consell Comarcal ha facilitat a cada ajuntament un llistat amb les dades de l’alumnat amb dret a ajut de menjador resident al seu municipi, per tal que les facin arribar a les persones beneficiàries.

De moment, hi haurà els diners equivalents als àpats de dues setmanes , però les targetes es podran recarregar en cas que les mesures de tancament de les escoles es perllonguin més enllà del període inicial. En aquest cas, la recàrrega es farà automàticament, per la qual cosa les famílies han de conservar la targeta.

També et pot interessar

Comentaris